Hepsievcil
 
 

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kara Kaplumbağası ( genel bilgiler ) - 2.sayfa

Türkiye de bulunan kara kaplumbağaları çoğunlukla Testudo Graeca Ibera cinsidir (Akdeniz cinsi). Bunların beslenmesi %99 yeşilliktir. Hayvansal gıda, et, tuz ve yağ vermeyin.

Karahindiba yapraklarını ve marulu sürekli verebilirsiniz. Karahindiba dediğim bitkiyi çimenlerin arasında görebilirsiniz. Sarı çiçekleri olan bir bitkidir. ( dandelion yazıp google da ararsanız karahindiba bitkisinin resmini görebilirsiniz )

Kaplumbağanıza iceberg ve ıspanak vermeyin.

Karahindiba yaprakları ve marulun dışında kaplumbağanıza roka , su teresi , gül yaprağı ve çiçeği , çilek , brokoli , kabak , karnabahar , havuç , asma yaprağı , yonca verebilirsiniz.

Kalsiyum ihtiyaçları için petshoplarda kalsiyum tabakaları satılır onlardan alıp toz haline getirin ve yiteceklerinin üzerine serpin.

Ayrıca kara kaplumbağaları için üretilen yemlerden alıp hafta da birkaç gün kullanabilirsiniz. Bu ürünlerle kaplumbağanız için gerekli olan tüm vitamin ve minaralleri karşılamış olursunuz.

Bir kaç markanın kara kaplumbağası için ürettiği ürünler var bunlardan bazıları

  • Sera Raffy Vital ( kara kaplumbağası ve ot obur sürüngenler için bitkisel bir yem )
  • Sera Reptimineral H ( tüm otçul sürüngenler için vitamin ve minaraller içeren yem takviyesi )
  • Vitakraft ( ot obur sürüngenler için bitkisel yem )

Kaplumbağanızı her gün güneşlendirmeye çalışın bu onlar için çok önemli.

Kaplumbağanız için ultraviyole florasan (uvb) alın ve her gün iki saat yakın. Kaplumbağanızın kabuğunun sert olması gerekir kabuğunda yumuşama varsa bol bol güneşlendirin.

Kaplumbağanızı ayda bir ılık su ile yıkayıp kabuğunu fırçalayın ve vazelin sürün. Kaplumbağanızı 5 - 6 yaşından önce kış uykusuna yatırmayın. Küçük kaplumbağaların beslenmeye ihtiyacı vardır.

TERARYUM

Kaplumbağanız için hazırlayacağınız yada alacağınız teraryum ne kadar büyük olursa o kadar iyi. Size önerebileceğim teraryum ölçüsü 50 x 100 cm yükseklik 20 cm yada 100 x 100 cm yükseklikte 25-30 cm .

Yuvanın içinde bir su kabı bulunmalı (derin olmayacak). Su kabında devamlı su bulunsun ve temiz olsun. Teraryum da bulunması gereken bir başka şeyde mağaradır. Kaplumbağalar mağarada uyumayı seviyorlar. Mağarayı bir saksıyı yatay şekilde yuvaya koyarak yapabilirsiniz. Teraryumun zeminine talaş yada toprak koyun. Değişik büyüklükte dal parçaları ve taşlar koyun.

Teraryuma monte edeceğiniz 60 W spot lamba ile kaplumbağanızın ısınmasını sağlayabilirsiniz. Kaplumbağanızın bulunduğu ortamın ısısı 25 - 28 derece olmalıdır. Teraryuma asacağınız bir derece ile devamlı kontrol edebilirsiniz. Isı 25 derecenin altına düştüğünde kaplumbağanız hareketsizleşir ve az yer.

Bir saksı tabağına keten, darı ve marul gibi tohumlar ekip yetiştirdikten sonra yuvasına koyabilirsiniz. Bunları hem yiyecektir hem de yuvası daha hoş görünecektir.

img

hülya999

19 yıl 8 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kara Kaplumbağasında Görelen Hastalıklar

(yukarıdaki linki tıklayınız)

img

beppomomo

18 yıl 9 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kara Kaplumbağası için doğada bulunabilecek bitkiler (resimli)

(yukarıdaki linki tıklayınız)

img

beppomomo

18 yıl 9 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar merhabalar herkese ben karalaplumbağası beslemk istyrum fakat bitürlü bulamyrum bana yrdımcı olursanız sevinirim [email protected] 0535 359 73 58

img

akcomsc

18 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akcomsc, kara kaplumbağası beslemek istediğini söylemişsin. onlara bakmak için gerekenleri biliyorsun değil mi? büyük bir terraryum, uvb lambası, ısıtıcı lamba en elzem olanları. bunları hazırladın mı? hazırlamadıysan sana tavsiyem önce ortamını hazırlayıp kapluşları daha sonra alman. eğer herşey hazırsa frozen`ın kurtaralım dediği yavruların bulunduğu bir yer var. başlıklarda bulabilirsin ya da kendisine sorabilirsin. ben de aldığım yeri söyleyebilirim ama kara kaplumbağası satışının yasal olmadığını da hatırlatmam gerekir. doğalarından koparılıyorlar. yine de ben alacağım diyorsan önce ortamını hazırlayıp çok ilgi ve sevgi vermeye hazır olmalısın.

img

can_83

18 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

daha önce kaplumbaga besledin mi hiç . eger beslemediysen beslemeni önermiyorum. kara kaplumbagası beslemek çok zordur.

img

shuffle

18 yıl 2 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

güncelleme

img

frozen

18 yıl 4 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ÖNEMLİ BİLGİ

Aşağıda belirtilen tabeladaki kaplumbağa türleri Türkiye`de koruma altında olup,yılın her zamanı satışı, ticareti, avlanması yasak türler arasında bulunmaktadır. 

img

beppomomo

18 yıl 9 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba ya bnde bi gün yolda buldum kaplumbagamı çok küçük ve ölmek üzereydi sanıyorum. yaklaşık 1 aydır bnmle genelde marulla besliyorum arada karpuzda veriyorum:)su an gayet iyi en azından bn öyle sanıyorum. yası cinsi hakkında hiç bi bilgim yok bundan sonra ne yapmam lazım onu kestiremiyorum acaba dogal ortamına mı bıraksam yoksa bnmle mi kalsa hangisi daha iyi olur bilemiyorum bilgisi olanların yardımını bekliyorum :)

didem_
Onun için mümnkün olduğunca işin doğrusunu yapabileceksen seninle kalmasında bir mahsuru yok doğada çokta güvende değiller artık.

Ama işin doğrusunu yapmak şart çünkü sen hiç tahmin etmezken ters giden birşeyler olduğunu anlayamadan o rahatsızlanır ve ölür. Mesela sürekli kıvırcık marulla beslersen bir süre sonra güçten düşecek ve büyük ihtimal ölecektir. Çok ince bakım koşulları vardır zor değildir ama kimse kedisi köpeği için yaptığı zahmetlere ve masraflara minik kaplumbağası için girmek istemiyor. İnsanlar bir süre sonra mutlaka onlardan sıkılıyor ve başından atmaya çalışıyorlar uzun süre evde yaşamış kaplumbağa doğaya zor uyum sağlar. Eğer doğaya salacaksan şimdi tam sırası hem ev yaşamına tam alışmamıştır hemde kış gelmeden çevreyi tanıması ve kendine bir yaşama alanı yaratması lazım. Kışın doğada kış uykusuna yatacak bunun için uygun bir yuvada yapması lazım. Ona uygun yeşillik ve tenha bir doğa bulman çok iyi olur aksi takdirde çocukların eline düşer ve tahmin edersin neler olacağını.

Eğer bakacaksan herseyden önce onun en az 50-60 yıl yaşayabileceğini 20-25 cm e büyüyebileceğini bilmen lazım. Geniş bir terraryumu olması lazım , onun için doğru besinler bulabilmen lazım arasıra güneşlendirmen lazım , vitamin kalsiyum vermen lazım , gece ses yaptığı zaman ona katlanabilmen lazım.
Kısaca bakımı çok zor değil ama uğraşmak masrafa girmek ve uzun bir geleceği gözönüne almak lazım.
Kolay gelsin

img

frozen

18 yıl 4 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

 

Merhaba Hulya hanim Ben Danimarkada kaliyorum turkiyedeki kara kaplumbagasi turunden yurt disina gøturmek istiyorum burda satmak icin her seferinde 100 adet almak istiyorum bunu temin etme imkaniniz varmi ve nasil iletisime gece biliriz face adresim Mehmet Erdogan.


hülya999 yazdı :
KARA KAPLUMBAĞASI Türkiye de bulunan kara kaplumbağaları çoğunlukla Testudo Graeca Ibera cinsidir (Akdeniz cinsi). Bunların beslenmesi %99 yeşilliktir. Hayvansal gıda, et, tuz ve yağ vermeyin. Karahindiba yapraklarını ve marulu sürekli verebilirsiniz. Karahindiba dediğim bitkiyi çimenlerin arasında görebilirsiniz. Sarı çiçekleri olan bir bitkidir. ( dandelion yazıp google da ararsanız karahindiba bitkisinin resmini görebilirsiniz ) Kaplumbağanıza iceberg ve ıspanak vermeyin. Karahindiba yaprakları ve marulun dışında kaplumbağanıza roka , su teresi , gül yaprağı ve çiçeği , çilek , brokoli , kabak , karnabahar , havuç , asma yaprağı , yonca verebilirsiniz. Kalsiyum ihtiyaçları için petshoplarda kalsiyum tabakaları satılır onlardan alıp toz haline getirin ve yiteceklerinin üzerine serpin. Ayrıca kara kaplumbağaları için üretilen yemlerden alıp hafta da birkaç gün kullanabilirsiniz. Bu ürünlerle kaplumbağanız için gerekli olan tüm vitamin ve minaralleri karşılamış olursunuz. Bir kaç markanın kara kaplumbağası için ürettiği ürünler var bunlardan bazıları - Sera Raffy Vital ( kara kaplumbağası ve ot obur sürüngenler için bitkisel bir yem ) - Sera Reptimineral H ( tüm otçul sürüngenler için vitamin ve minaraller içeren yem takviyesi ) - Vitakraft ( ot obur sürüngenler için bitkisel yem ) Kaplumbağanızı her gün güneşlendirmeye çalışın bu onlar için çok önemli. Kaplumbağanız için ultraviyole florasan (uvb) alın ve her gün iki saat yakın. Kaplumbağanızın kabuğunun sert olması gerekir kabuğunda yumuşama varsa bol bol güneşlendirin. Kaplumbağanızı ayda bir ılık su ile yıkayıp kabuğunu fırçalayın ve vazelin sürün. Kaplumbağanızı 5 - 6 yaşından önce kış uykusuna yatırmayın. Küçük kaplumbağaların beslenmeye ihtiyacı vardır. TERARYUM Kaplumbağanız için hazırlayacağınız yada alacağınız teraryum ne kadar büyük olursa o kadar iyi. Size önerebileceğim teraryum ölçüsü 50 x 100 cm yükseklik 20 cm yada 100 x 100 cm yükseklikte 25-30 cm . Yuvanın içinde bir su kabı bulunmalı (derin olmayacak). Su kabında devamlı su bulunsun ve temiz olsun. Teraryum da bulunması gereken bir başka şeyde mağaradır. Kaplumbağalar mağarada uyumayı seviyorlar. Mağarayı bir saksıyı yatay şekilde yuvaya koyarak yapabilirsiniz. Teraryumun zeminine talaş yada toprak koyun. Değişik büyüklükte dal parçaları ve taşlar koyun. Teraryuma monte edeceğiniz 60 W spot lamba ile kaplumbağanızın ısınmasını sağlayabilirsiniz. Kaplumbağanızın bulunduğu ortamın ısısı 25 - 28 derece olmalıdır. Teraryuma asacağınız bir derece ile devamlı kontrol edebilirsiniz. Isı 25 derecenin altına düştüğünde kaplumbağanız hareketsizleşir ve az yer. Bir saksı tabağına keten, darı ve marul gibi tohumlar ekip yetiştirdikten sonra yuvasına koyabilirsiniz. Bunları hem yiyecektir hem de yuvası daha hoş görünecektir.

 

img

Guest68842

8 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ