Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Balık Arayanlar

Mesaj Ekle

hangi balık !!!??? Dikkattt dikkaaattt

arkadaşlar ben ilk defa balık besliyeceğim!!!Sizce hangi balığı beslemeliyim hayvanseverler lütfenyardım edinnnn????????????

img

cevat007

18 yıl 10 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cevat007 ;

Akvaryumculuğa yeni başlıyacağın için sana en uygun türler olarak canlı doğuran balık türlerini tavsiye edebilirim.Bakımı ve üretimi kolaydır. Tavsiyem;

Lepistes,Kılıçkuyruk,Black Molly,Velifera,Plati vs.Sen karar ver ben her zaman yardıma hazırım.Sevgiler.

 

img

deepfıshıng48

18 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selamDEEPFISHING48 yalnız akvaryum orta boy bana bu balıklar hakkında bilgi verir misin teşekkürler

img

cevat007

18 yıl 10 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cevat007;

Lepistes

Görünüş:

İnce uzun balıklardır. Erkekler daha küçük ve renklidirler. Doğadaki basit örneklerinden seçici üretim yöntemleriyle çok çeşitli renklere ve kuyruk biçimlerine sahip gösterişli ırklar üretilmiştir. Dişiler genelde renksizdirler; daha çok grinin açıklı koyulu tonlarını taşırlar.

Cinsiyet ayrımı:

Erkekler daha küçük ve renklidirler. Dişilerde anal yüzgeç üçgen biçimindeyken erkeklerde gonopod adı verilen ince uzun üreme organına dönüşmüştür.

Beslenme:

Kaliteli kuru yemler.

Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:

Çok çeşitli su şartlarına uyum sağlayabilen oldukça dayanıklı balıklardır. Yanlız düzenli su değişimleri ihmal edilmemelidir. Örneğin: 2 haftada bir %15-20 oranında eski akvaryum suyu dipten çekilerek yerine en az 2 gün dinlenmiş musluk suyu. Musluk suyundaki kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için dinlenmiş suya iyi bir su hazırlayıcı (örn. BioPlast AquaClean)  eklemek yararlı olacaktır.

Lepistes, bir grup balığıdır; en az 6'lık gruplar halinde gruplar halinde bakılmaları önerilir. Bir erkeğe iki dişi düşebilir. Dişi sayısının erkeklerden fazla olması sürekli erkekler tarafından kovalanan dişilere ara sıra dinlenme şansı verecektir.

Lepistesler, plati, neon balığı, rasbora gibi diğer küçük sakin balıklarla bir arada tutulabilirler. Akvaryum yeterince büyükse ramirezi, kakadu ve agassizi gibi cüce çiklitlerle de beraber beslenebilirler.

Bol bitkili akvaryumlardan hoşlanırlar. Akvaryumculuğa yeni başlayanlar için de önerilebilecek bazı bitki türleri: Cryptocoryne wendtii, vallisneria spiralis, anubia barteri, vesicularia dubyana. Salvinia, lemna minor (su mercimeği) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavru lepisteslerin saklanmaları ve beslenmeleri için çok yararlı olurlar.

Üreme:

Çok kolaydır. Kullanılacak akvaryum en az 20 litrelik olmalıdır. Dişiler ortalama ayda bir, 10-40 arasında yavru balığı canlı olarak dünyaya getirirler. Daha çok genç dişiler kendi yavrularını yeme eğilimindedirler. Toz yem de yiyen yavrular, yumurtadan yeni çıkmış artemia larvalarıyla beslenebilirlerse çok daha hızlı gelişirler. Dişiler üç ayda, erkekler daha da çabuk cinsel olgunluğa ulaşabilirler.

Stresli bir ortam, örneğin akvaryumda rahatsız edici kuyruk yiyen balıkların bulunması, lepisteslerin sağlığını olduğu kadar dişilerinin düzenli yavrulayabilmelerini de olumsuz yönde etkiler.

Akvaryum boyutları  en az 40 cm ve 60lt

img

deepfıshıng48

18 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cevat007;

Black Molly

Görünüş:

Özellikle erkekler ince uzun, dişiler biraz daha topludur. Karışık renklerde ve beneklileri de olmakla birlikte en beğenilen ırklar simsiyah olanlarıdır. Bizde ay moli olarak tanınan, kuyrukları ay biçiminde olanları da vardır.

Cinsiyet ayrımı:

Genelde yüzgeçleri daha gelişkin olan erkekler dişilere göre daha ince uzundurlar ve gonopodları vardır.

Beslenme:

Spirulina yosunu da içeren kaliteli kuru yemler, yosun. Tubifex kurtları kesinlikle verilmemelidir. 

Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:

Hem kendi türleriyle, hem de diğer türlerle iyi geçinen barışçıl balıklardır. İyi bir yosun yiyicisidirler. Güneş ışığı alan geniş ve bol yosunlu akvaryumlarda daha iyi gelişirler. Soğuğa ve ani ısı düşmelerine karşı hassastırlar; çok çabuk beyaz benek veya mantar hastalıklarına yakalanabilirler. Mantara karşı dirençlerini arttırmak için akvaryuma her 3 litre için 1 çay kaşığı tuz atmak yararlı olur.

Diğer canlı doğuranlar ve melek balığı, mozayik gurami gibi fazla hızlı yüzmeyen sakin balıklarla beraber yaşayabilirler.

Moliler oldukça kısa ömürlüdürler; akvaryum şartlarında nadiren üç yıldan uzun yaşarlar.

Üreme:

Yetişkin moliler oldukça doğurgandırlar ve genellikle yavrularını yemezler. Eğer akvaryumda başka türlerden balıklar da varsa salvinia, lemna minor (su mercimeği) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavruların saklanmaları ve beslenmeleri için uygun ortam yaratırlar. Ancak yavru moliler siyah renkleri nedeniyle çok çabuk dikkat çekip yem olabilirler. Toz yemlerle beslenebilirler. Akvaryumda yosun bulunuyorsa ve düzenli su değişimleri aksatılmıyorsa (örneğin haftada bir %15) çok çabuk gelişirler.

 Akvaryum en az 80 lt lik olmalıdır

img

deepfıshıng48

18 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cevar007;

Kılıç Kuyruk

Görünüş:

İnce uzun balıklardır. Erkeklerde kılıç şeklinde kuyruk uzantısı bulunur. Çeşitli renklerde ırklar üretilmesine rağmen halen en tanınmışları kırmızı renklileridir.

Cinsiyet ayrımı:

Kılıç şeklinde kuyruk uzantıları olan erkekler daha ince ve küçüktürler.

Beslenme:

Kaliteli canlı ve kuru yemler, yosun. 

Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:

Genelde diğer türlere karşı barışçıl balıklardır. Erkekler kendi aralarında kavgacıdırlar. Genellikle akvaryumdaki en büyük ve güçlü erkek diğerlerini ezerek hükmeder. Bu yüzden akvaryum çok büyük olmadığı sürece ya bir tek ya da saldırganlığın farklı hedeflere dağılması için en az 4 kılıçkuyruk erkeği bulundurulması önerilir.

Yüzmek için açıklıkları da bulunan iyi bitkilendirilmiş ve su dolaşımı güçlü akvaryumlardan hoşlanırlar. Salvinia, lemna minor (su mercimeği) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavru kılıçkuyrukların saklanmaları ve beslenmeleri için çok yararlı olurlar.

Yaşlı veya parazitlerin saldırısına uğramış dişilerin bazen cinsiyet değiştirerek erkekleştikleri görülür.

Kılıçkuyruk, sayika (cichlasoma sajica) ve ateş ağız (cichlasoma meeki) gibi orta boylu ve nispeten barışçı çiklitlerin yanında da en az 4'lü gruplar halinde beslenebilir. Ancak bu çiklitlerin yanında kılıçkuyruk yavrularının kurtulma şansları yok sayılır. Grup halinde yüzen küçük sürü balıkları bu tür çiklitlerin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlarlar. Böylece daha az saklanıp canlı renklerini ortaya çıkarabilirler.

Üreme:

Üretimin yapılacağı akvaryum en az 50 litrelik olmalıdır. Dişiler her seferinde 30-100 arası yavru dünyaya getirebilirler. Yetişkin balıklar zaman zaman kendi yavrularını yiyebilirler. Su üstünde yüzen bitkiler yavru balıklar için sığınak görevi yaparlar. Yavru balıklar toz yemlerle ve/veya küçük canlı yemlerle bütütülebilirler.

Akvaryum en az 60-80 lt.lik olmalı

img

deepfıshıng48

18 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cevat007;

Plati

Görünüş:

Yuvarlak, küçük ve sevimli balıklardır. Canlı renkleriyle karma akvaryumlara renk katarlar. Seçici üretim yöntemleriyle çok çeşitli renkte ırklar türetilmiştir. Genelde en yaygın olanları kırmızı renklileridir.

Cinsiyet ayrımı:

Erkekler daha küçük ve canlı renklidirler. Ayrıca erkeklerin gonopodları vardır.

Beslenme:

Kaliteli kuru yemler, yosun.

Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:

Hem kendi türleriyle, hem de diğer türlerle iyi geçinen barışçıl balıklardır. Bitkilendirilmiş, sakin ve küçük balıkların yaşadığı her türlü karma akvaryuma kolaylıkla uyum sağlayabilirler.

En az 2 çiftlik gruplar halinde bakılmaları önerilir. Lepistes, ay moli gibi diğer barışçıl canlı doğuranlarla ve neon balığı, rasbora, labirentliler ve bazı cüce çiklitler gibi küçük sakin balıklarla birlikte yaşayabilirler.

Akvaryumlarının cryptocoryne wendtii, vallisneria spiralis, anubias barteri, vesicularia dubyana ve sagittaria gibi dayanıklı türlerle bitkilendirilmesi önerilir. Salvinia, lemna minor (su mercimeği) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavru platilerin saklanmaları ve beslenmeleri için çok yararlı olurlar.

Üreme:

Doğurmak üzere olan dişiler iyi bitkilendirilmiş küçük bir akvaryuma ayırılarak yavruların çoğu kurtarılabilir. Yetişkin balıklar genellikle kendi yavrularını yemezler. Dişiler her seferinde 10-50 arasında yavru balığı canlı olarak dünyaya getirirler. Yavru balıklar toz yemler ve artemia larvalarıyla beslenebilirler. Cinsel olgunluğa 3-4 ayda ulaşırlar. Çok kalabalık olmayan karma akvaryumlarda da doğan yavruların bir kısmı kendilerini kurtarıp erişkinliğe ulaşabilirler.

Akvaryum en az 40lt olmalıdır

img

deepfıshıng48

18 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cevat007;

Velifera

Büyük akvaryum gerektirir en az uzunluk 100cm.Doğada nehir ağızlarındaki acı sularda yaşadıkları için tuzlu suya uyum sağlamışlardır. Akvaryumlarına litre başına 2-3 g tuz atmak gerekir. İyi gelişebilmek için geniş ve yosunlu akvaryumlar gerektirirler. Dar akvaryumlarda erkeklerin sırt yüzgeçleri yelken şeklinde gelişemez. Akvaryum başına bir yetişkin erkek bulundurmak önerilir, aksi halde baskın erkek diğerlerini sürekli hırpalar. Yavrular da yetişkinleri gibi, en az 160 litrelik geniş akvaryumlar gerektirirler. Küçükken artemia destekli, sonradan da özellikle bitkisel yemlerle beslenmelidirler.

img

deepfıshıng48

18 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sağol deepfishing48 sen bana hangi balıkları önerirsin? en uygun fiyatlı ve en güzel balık sence hangisiiiiii??????????????

img

cevat007

18 yıl 10 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ