Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

evcilleşmio

hemen hemen 1 yaşlarında erkek igum var.teraryumunda iken elimden yemek yiyor ve açken beni gördüğünde yemek istiyor kısaca beni tanıyor.Fakat dışarı saldımda yaklaşmama izin vermio.omzumda bile durmuo.sorun nedir anlayamadım 3-4 ay önce omzumdan inmezdi bigün dışarı çıkarttım ve omzumdan atladı zor yakaladım.yardımlarınızı beklorum bu igu evcilleşmeli

img

keno

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Anladıgım kadarı ile, bir şekilde, terranyumun dışında kendini güvensiz hissediyor. "Zor yakaladım" demişsin bu nedenle igun ürkmüş olabilir.

img

murathan

21 yıl 7 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya tamam ürktü doğru diyorsunda ama o sokaktaydı yani evin içinde deildi.teraryumdan çıkarttımda benim hareketlerime yanına çok yaklaşmadım sürece tepki vermio ama kardeşlerimin hareketlerine çok tepki verio.yani benim ona zarar vermicemi bilio,gerçi bi kere ısırmıştı elimdeyken bende refleks olarak fırlattım acaba onu hatırlıyo olabilirmi?iguların böle şeyleri unutmama gibi bi özellikleri var mı?varsa bile teraryumda iken hala aramız iyi özellikle açken elimi kovalıyo.evin içine saldımda benden kaçmaması için ne yapmalıyım?yardım için saolun...

img

keno

ÖZEL MESAJ

Sevgili arkadaşım "elimi isirmıştı bende fırlattım" diyorsun... inanamadım doğrusu. Öncelikle, eger ısırılan yer kanadı ise çeşitli sağlık sorunları yaratabilir, her ihtimale karşı bir sağlık kuruluşuna / doktora başvur derim. Canım arkadaşım, istersen iguana besleme ! iguanalar muhabbet kuşu yada papağan degillerdir. Omuzuna alıp sokakta iguanayı gezdiremezsin... Lütfen ! yazıktır günahtır... Iguana''nın bu kadar kötü tecrübeden sonra ehlileşecegini hiç sanmıyorum. Igular çok hassas canlılardır. Bakamıyorsan bilgili olan bir hayvansevere hediye etmeni tavsiye ederim. Yada güneyde yaşıyorsan antalya gibi kırsal bir alana sal gitsin. En azından bir şansı olur yoksa bu gidişle hayvan stresten ölecek. Sevgili arkadaşlar lütfen yeterince bilgi sahibi olmadan önümüze gelen her canlıyı sadece kendi zevkimizi tatmin etmek ugruna satın almayalım. Böylece bu sevimli canlıları ana vatanlarından koparıp satarak ticaret yapan insanlar belki azalır. Sevgilerimle

img

murathan

ÖZEL MESAJ

ya sende algılama sorunu olabilir mi?ben çok gördüm igusunu sokakta gezdiren, ayrıca elimi ısırdığının o da farkında idi yani benim tepki vermem onu şaşırtmadı ki.durduk yere hayvanı fırlatmadık herelde.istersen ben sana bi öğüt vereyim.her igu evcilleşmez onlar da diğer tüm canlılar gibi farklı yaratılmışlardır.ok u got it?saçma sapan ukala mesajlar yazacaksan yazma emin ol senden daha akıllıyım.

img

keno

ÖZEL MESAJ

peki canım :))))))))))))))))

img

murathan

ÖZEL MESAJ