Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yeniii yepyeni
arkadaslar hayatımda ilk defa balık besliycem. 2 tane tetra aldım daha türlerinin ne oldugunu bile dogru düzgün bilmiyorum ama çok güzeller. bi tane de akvaryum aldım 3litrelik. yannıs bişiler ters gidio. bi kere biri ötekini kovalıo durmadan balıkların. hava filtresinin de bi sorunu var yüzeye çok yakın gibi baloncuklar yüzeyde patlıyo. bi de bu böyle hep gürültü çıkarıcak mı? ya of bu işi başaramıycam galiba. balıklardan biri hep filtrenin yanında takılıo baş aşağı bi şekilde. böhüü
tetraları sürü halinde beslemen daha sağlıklı olur. bide hava motoruyla muslukta almışsındır havayı biraz kıs bence. bide akvaryumun biraz küçük 20 litrelik birşey alıp güzel birkaç lepistesle başla bence. fazla kafana takma 3 ay içinde tetra besleyebilecek tecrübeye ulaşırsın.
mrb denyz,
öncelikle hoşgeldin balık hobiliğine .
eger başaramayacagım diye bir işe girersen başaramazsın ama diger türlü bunu kazanırsın.buradaki arkadaşlarım ve ben elimizden geldigince sana yardım etmeye çalışacagız merak etme. Akvaryumu yeni kurdum dedin bu yüzden en başlarda bir kaç kayıp verebilirsin o kadar sorun etmemen gerekir.bunun nedeni akvaryum suyunun gereken koşullara ulaşmamasıdır.(yararlı organizmalara, minerallere falan).Hava filtrenin kabarcıklar çıkarması çok normal korkulacak birşey yok.bu arada evet hep böyle bir ses çıkaracak ve haftada bir filtresini temizlemen gerekicek..bu arada yanlış mı yazdın acaba 3 lt akvaryumu 30 olmasın?
balıgının biri hep aynı yerde duruyor ise ve de baş aşagı ise malesef onu kaybetmen fazla uzun sürmez..eger digerleri de böyle durgunsa mantar hastalıgı olabilir bu yüzden git bir tane mantar giderici al eger marka istersen ben derim ki AquaMantar.mantar ilacı balıkların hasta olsada olamsada yeni bir akvaryuma damlatlması gerekir.Mantar olduklarını yüzgeçlerinde pamukçuklarının oluşmasından anlayabilirsin, ipliksi beyaz küçük uzantılar.eger böyle birşey saptadıysan malesef mantarlar..
Saygılarımla,
Crano
çok teşekkürler :) mantar olmadıklarını saptamış bulunuyorum ama mutsuz oldukları kesin. ilk işim hemen bi mantar giderici almak olucak. biri dolaşıyo arada sırada ama diğeri çok durgun :( azimle okuyorak size de soru sorarak bu işi başarıcam çok istiyorum çok güzel varlıklar. :) bu hafta içinde büyük bi akvaryumla ve daha çok sorumla karşınızda olucam.
arkadaşım sana tavsiyem ilk başladığın da tropikal balıkla başlarsan kayıplarla daha çok karşılaşırsın aslında en ucuz ve en dayanıksız balıklar tropikallerdir su sıcaklığı ortam çok önemlidir bence çiklit türüyle başla prenses alabilirsin yada yunus çok dayanıklılardır sende göreceksin
slm denyz,
sorularını ve merak ettiklerini bekliyoruz bunları yazınca beni karşında bulacaksın emin ol
Saygılarımla,
Crano
üreticiden yardım istersen [email protected]