Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
japon balığı üretimi nasıl olur ?
benim 2 adet büyük yumurta verebilecek konumda 2 adetde erkek balığım var dişilerin ikisininde karnıbir aydan beri dolu ancak halen yumurta almış değilim .bütün balıklar yanyana toplaşıyorlar bu ne anlama geliyor ?bide japon balığının başka şekilde üretebilirmiyim yardımcı olacagınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
bence akvaryumun dibini misketle döşe ve bekle bu arada su sartlarını da sabit tutmaya çalış.
bu iki dişi iki de erkek olan balıklarının cinsini ögrenebilirmiyim acaba?
üreticiden yardım almak istiyorsan [email protected]
CRANO BALIKLARIM CİNSİ JAPON YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM
bak dostum bende eskiden japon besledim hemde çok ama hiç yumurtalarını görmedim lu ana kadar yani üretimi hakkında pek bişey bilmem ama nasıl yetiştirilmesi gerektiginde sana yardım edebilirim..
japon balıkları diger balıklara göre soguğa dayanıklı bir balıktır..akvaryum sıcaklıgının 22-23 derece olması onlar için en uygundur..yem olarak bir çok çeşit kullanabilirsin ama dikkat etmelisin yemi hiç bir zaman yıgınla kullanma az az aralıklarla ver..yem olarak kapsüller var pul yemler var onun dişinda çeşitli markaların japonlar için geliştirdigi özel yemler var bunları kullanabilirsin..
akvaryumuna soguk sulara dayanıklı bitkilerden koyabilirsin...sormak istediklerini yazarsan sana daha çok yardımcı olabilirim...
Saygılarımla,
Crano
alka sana mail atmıştım aldınmı eğer aldıysan cevabını bekliyorum
Crano verdiğin aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim
rica ederim..
arkadaşlar akvaryum ve balıklar ile ilgili bir kitaptan okuduğum bilgiye göre japon balıkları üretimi en zor balıklardan biriymiş üremeleri için çok büyük ortam isterlermiş ve japonlar serin sulardan ve rahat yüzebilecekleri boş akvaryumdan hoşlanırlarmış yani bende japon besliodum üremeleri zor diye bıraktım ama illa üretmek istiosanız sakin boş ve kocaman bi akvaryum lazım su çok temiz serin ve bol oksijen li olmalıymışş herkese bol balıklı günler:))