Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

canlı yem (yardım)

2 gun once 2 balığımı kaybettim(japon).kurtçuklar aldığımda temizdi bır de ben yıkadım temiz olsun dıye kurtluğa yerleştırdım.o gun yem vermedım.sabah akvaryumda siyah renkli dışkılar vardı motor bile çekememiş.balıklar durgunlaşmış ve 2 tanesi oluydu.sizce canlı yemin etkisi varmıdır.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam, japon balıkları durmadan yem yerler sen atarsın onlar saldırırlar. kontrollü yem vermeliydin bence balıkların fazla yemden çatlamış...

img

miknatis

20 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dostum sanirim. intestinal ruptur oldu baliklarin..neyse en azindan sana bir ders olur..bir daha japon alma..ciklet falan al.onlar en azindan doymayi biliyorlar.

img

mirovet

19 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mirovet çok güzel mesaj atmıssın arkadaşım bence aldırma eğer tecrüben yok ise çiklet besleme senin için daha kötü olabilir çikletler tecrübe ve sabır isteyen nazlı balıklardır. masraflarıda japonlardan fazladır. bunları göz önünde bulundurarak karar ver. bence...

img

miknatis

20 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrb maviimparator,

malesef arkadaşların dedikleri dogru senin balıklar büyük bir ihtilmalle çatlamış...yeterli yemden fazlası onların ölümüne sebep olmuş ama sakın üzülme bu şekilde her zaman daha iyiye gideceksin ve en sonunda balıklarınla onların ömrünü paylaşabileceksin..Asıl acı olan büyütüp yetiştirdiginiz balıgı kaybetmektir..ben 2 yıl önce 4 cm boylarında 4 tane akara almaştım.21 cm ye getirdigim en kral akaramı kaybettigimde çok kötü olmuştum arkadaşım gibiydi ama digerleri için hayat devam ediyo ve çogu şeyi akaralarım sayesinde ögrendim.

sl mirovet,

bence tutumun çok yanlış japonda bir balıktır tabiki cichlidler kadar güzel olamaz(tamamen benim kanahatim) ama japonu boşver demen çok yanlış eger beslediginiz evcili sevmiyorsanız hiç besleme daha iyi...

maviimparator eskidende sorunlarımızı paylaştıgımız bir arkadaşımızdır zaten kendisi bundan önce cichlid besliyodu bilinmesi gereken çogu şeyden haberi var merak etmeyin.ben merak etmiyorum çünkü maviimparator bu işin üstesinden gelir..

EVCİLLERİNİZİ KARDEŞİNİZ GİBİ BİLİN TÜRÜ NE OLURSA OLSUN.........!!!!!!!!

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 3 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilk önce hepinize teşekkür ederim fakat balıklarım çatlamadı yemi olculu verdım 10 tane koca koca japon sizce 100 gr kurtcukla çatlarmı?bu arada crano sana katılıyorum bız hayvan sever insanlarız hıçbır hayvanı boşveremeyız.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

MIKNATİS demişki;                                                                                                                                                                                         arkadaşım bence aldırma eğer tecrüben yok ise çiklet besleme senin için daha kötü olabilir çikletler tecrübe ve sabır isteyen nazlı balıklardır. masraflarıda japonlardan fazladır.

1. olarak çiklit beslemek tecrübe isteyen bir iş değildir .en dayanıklı balıklardandır .

2. olarak da masrafları ve fiyatları uygundur 1ytl yede zebra çiklit alabilirsin .ve diğer bir sürü çiklit türünü 1 ve 2 ytl ye bulabilirsin.

japon balıkları ve evcillerimiz konusun da crano ya tamamiyle katılıyorum (+1)

img

fma55

20 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam fma55 balıklar 1 -2milyon olabilir ama bence ondan sonraki masrafları cok fazla .Mesela bu hafta balıklarım hastalandı ilac aldım ve 15 milyon ve kaliteli yemler faln bence cok masraf!

img

korki84

19 yıl 11 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

japonlar değersiz balıklarda onlara değersiz ilaç felan mı veriliyo bilmiyodum ....ilaç lar her balık için dir .çok nadir bazılarında çiklit japon ayrımı yapılır

img

fma55

20 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fma55 belli çok şey biliyorsun ama emin ol isteyerek bile japonu hasta edemezsin ve bunun yanında çabuk iii leştirirsin. ısıtıcı koyma akvaryuma japon yaşar çiklet japon pond yem yer sinek bile yer ciklete atsana pond yem at bakalım sinek yicekmi. çiklete bi karantina akvaryumu kur bakalım kaça patlar. japon için fanusa hava taşı koy su değişimi ile iyileştirirsin. ama sence karantina hastane akvaryumada gerek yoktur...

img

miknatis

20 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ