Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
help !!!!
arkadaşlar herkese selamlar benim etçil piranalarım var ve ben onlara bu aralar karides veriyorum buradaki forumlardan okuduğum üzere karidesin faydalı olacağını düşündüm fakat problem şu balıklarım karides e bayıldılar ama yedikten sonra karınları çok şişiyo ve yüzmüyorlar biyerde sabit kalıyolar 1 gün vermiyorum şişlik geçiyo sizce bu neden kaynaklanıyo yardımlarınızı bekliyorum...
dostum çok fazla karides veriyo olmayasın !!!!!!!!!!!!
evet onu bende düşündüm ama diil çünkü azaltarak vermeyi denedim tekrar şiştiler bende anlamadım yinede teşekk rler yardımın için :))
hazım problemi var bence sen arada etin içine ıspanakta karıştırıp ver bence.
ıspanak yerlermi ya?? bu arada bişey olmaz dimi yani bide bu bir hastalık mı ve ilaçla herhangi bir tedavisi varmı attığım yem fazla gelmiş olabilirmi acaba ya ilk defa böyle bişey görüyorum bağışlayın resmen insan gibi çok yiyenin karnı şişyo hepsinin de değil yani yardımlar içn teşekkürlerr:)))
verdiğin karidesler tuzlu su karidesi mi yoksa tatlı su karidesi mituzlu su karidesi veriyorsan önce onları soğuksuda 2-3 saat beklet te tuzu çıksın tatlı su karidesi veriyorsan haftada 1 yada 2 kere vermeni öneririm tuzlu su içinde geçerli
hmmm açıkçası bilmiyorum ne karides i olduğunu ama dediğini uyguliicam arkadaşlar ilginize teşekkürler ama büyük ihtimalle ayarlayamadım miktarını :((
üzülmen gereken bir durum yok ama eger balıklarının karnı daima şiş duruyorsa iç organ hastalıkları ve fazla yaglanmayla karşı karşıyasın demektir buda bagının ölümüne neden olur..ama yemlerini yedikten sonra karınları tekrar eski haline dönüyürsa kesinlikle fazla yem veriyorsun..yemlerini azaltmalı ve günde 2 ögün(sabah ve akşam) şeklinde vermelisin..ve karidese istersen biraz ara ver şöyle bir hafta kadar bakalım neler olacak dostum..
Saygılarımla,
Crano
CRANO ya katılıyorum ıspanakta ii olabilir ama balıkların hepsinin aynı anda aynı hastalığa yakalandığını düşünmüyorum daha önce pirhana besledinmi bilmiyorum ama fazla yemden eğerki bir hastalıkları yoksa ölmezler birde yem vermediğin sürede çok mu canlı yüzüyorlar bir + daha var senden başkalarıda yem veriyor olmasın bizim akvaryumda oluyorda bizim elemanlarda bende yem veriyoruz elimi görünce yukarı çıkmazlarsa anlıyorum ki fazla yem verilmiş
evet kesinlike çok mantıklı fma teşekkürler genelde elimi görünce yukarı çıkıolar birde şöyle bir durum var karides i parçalamadan bütün yutuyorlar ondan da olabilir sanırım ve sorunun cevabına gelince hayır aksine yemek yedikten sonra canlı yüzmeye başlıyolar yemek yemedikleri zaman durgunlar ve birbirlerinin kuyruklarını ve yüzgeçlerini götürüyorlar bi de bu balıklar da kuyruk tekrar çıkıyo çok ilginç bunun sebebi nedir acaba yardımların için çokkkk teşekkürler arkadaşlar herkese teşekkürlerimi sunarım