Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Balıgimin su dibinde ters olarak durmasi surekl hemde:Acil yardim lutfen
Selam, Baligim yaklasik 1 aydir ki japon baligidir kendisi bu gozleri en fortlek olanlarından,surekli olarak suyun dibinde ters durmakta ne yapmaliyim buna ki baligimin orta boyca bir fanusu varyasam kosullarida pek iyi degil bilirim ama buna yettik diyorum.Ama 1 seneden beri benimle kerata ne care bulunur hastamidir acep? Bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirm. Saygilar.
fanusun içinde yasatman zaten baslı basın işkence yeteri kadar oksijen alamadiginda ve eger cok şişmanlarsa japon balıkları ters durabiliyor.surekli ve hızlı nefes alıyorlar ayrıca surekli yerini degiştirmemen lazım sarsılınca da ters duruyor zavallılar. ben sana zadece kucuk bir akvaryum tavsiye edebilirim. bence fanus ona dar gelmiş
yüzme keselerindede problem olabilir...
1.si miknbatisin dedigi gibi hava keselerinde problem olabilir. 2.si derhal 20-30 milyonuna kıy gidip bir akvaryum al. yada yaptir.alamka dah aekonomik. hem daha fazla balik beslersin hemde onlarin en azindan bir evi olur ve iskenceden kurtulurlar.
eger balıgın hala yaşıyorsa çok şanslısın..ama yinede ben yazayım fonusta hiç birşey suyunu düzenli olarak degiştirip ilacını attıgında hiç bir şey olmaz merak etme ama arkadaşların da dedigi gibi daha iyi koşullarda yaşamasını istiyorsan bir akvaryum satın almalısın..bak eger balıgın hala bu durumdaysa büyük bir ihtimalle iç hastalıktır ki bu da su pisliginden veya fazla yem vermeden olabilir yada havasız kalmıştır..ama ters döndügü için pek yapabilecegin bir durum yok.Fakat iyotsuz tuzu bir cezvede kaynatıp 3 yemek kaşıgı bu suyu başka bir dinlenmiş suya döküp balıgımnı da oraya bırakırsan bakalım kendine gelicek mi?fakt dikkat et iyotsuz tuzlu suyu damlatacagın su 15 lt az olmasın..
Saygılarımla,
Crano
Baligim hala yasiyor,suyunu da 2 gunde bir degistiriyorum ona en iyisi bir akvaryum yada buyukce boy bir fanus almak gererk galiba.
çok güzel...peki durumu nasıl ters falan olmaması lazım..