Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Su Berraklığı
Merhaba arkadaşlar. Akvaryumu alalı 1 ay oldu. 100 cmlik bi akvaryum. Bombeli. Sanırım 200 litrelik. İlk baştan beri suyun bemberrak görüntüsünü bekliyorum ama henüz olmadı. 2 Hafta önce 500l/h dış filitre aldım. İçinde supra, kömür, elyaf ve seramik var. Hatta 1L lik bir içfilitre de devamlı çalışıyor.haftada bir -şimdilik- suyun 3te2sini değiştiriyorum su berraklaşsın diye. Suya berraklaştırıcı ve dezenfektan ve tuz kattım. Suyun 100de90ını mı değiştirsem ne yapsam da su berraklaşsa ? Akvaryumda 20 adet 1 ila 3 cm büyüklüklerinde Çiklitler var. Yaptığım yanlışlardan biri biraz fazla yem atıyorum. Yemi az atarsam suya olumlu etkisi olur mu ? Kısacası berrak bi su için neler yapılmalı.
slm musado,
işte malesef kendi yanlışını kendin yapıyorsun..suyun 3 de 2 sini falan degiştirme..madem dış filtren var akvaryumun suyunu hiç degiştirmeye gerek yok..belkide suyun bu yüzden bulanıktır...supra ve kömür de nedir ilk kez duydum eger boyalı falansa at gitsin..suyu berraklaştırıcam diye suya saçma sapan şeyler koyma..yalnızca benim dediklerimi yap ve birazcık bekle..bunu dişinda akvaryumuna yıgınla yem atma..birde balıklarının sayısı biraz fazlaymış o yüzden de olabilir...bak dostum akvaryumuna yeni su koymak demek koyacagın suyunda beraklaşmasını beklemek demektir..dış filtreniz varsa eger akvaryumun suyunu hiç degiştirmeyin çünkü AKVARYUMDAKİ SU BALIKLARLA BERABER NE KADAR UZUN SÜRELİ KALIRSA ONLAR İÇİN O KADAR İYİ BİR ORTAM OLUR BUNU UNUTMAYIN..
Saygılarımla,
Crano
Supra bakteri kültürü Kömür dediğim de aktif karbon Suyun değiştirmemek iyi olacak. Su faturası az gelecek :) Teşekkürler.
..güzel espiri...aktif karbon filtresi devamlı akvaryumun içinde durmasın bir kaç saatligine kullan sonrada çıkar ok!
iç filitrede sadece sünger var. Aktif karbon dış filitrede
şu bakteri kültürü sürenin hızlanması için iyi de yanlız hemen suyun berraklığını bozuyor ama zaten istenende o. bende ki discusların 1 defa suyunu değiştirmek gibi bir zorunluluğum oldu .zannedersem pet ten aldığım dondurulmuş canlı yem suyu bozdu şöyle gri birşeydi ne olduğunu da anlamadım ya .bence suyu bozacak en büyük etken canlı yem ve fazla yem dir ama fazla yemden kastım bir anda fazlaca atılan yemdir .yoksa gün aşırı yem atmak deil.birde vatoz alabilirsin dipteki yemler nitratın yükselmesine neden olur.bu da suyun bozulması demektir.vatoz u unutma
Yardımlarınız için Teşekkürler. Anladığım kadarıyla dengesiz yemleme suyu bozuyor. Vatoz da almam lazım. Teşekkürler.
arkadaşım dış filtrende olsa 2 haftada bir %10 su değiştir. iç fitreye tıka basa elyaf doldur. güneş almıyodur heralde akvaryumun dene bence faydası olacaktır...
akvaryumun suyunu degiştirmesi çok yanliş haberiniz olsun..her defasında başka bir parazit tehlikesi demektir bu..sen yalnizca biraz sabret dostum..
Saygılarımla,
Crano