Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
balıgım yavruladı fakat 1 tane yavru yaptı
aradan bir hafta geçti ama yavruların gerisi gelmedi.garip yani.karnıda hala şiş balıgın.ne yapabilirim balık severler?(lepistes)
lepistesler tüm yavrularını bir çırpıda doğurmaz.ben damızlık dişilerim hazıe olduğunda ayrı bir akvaryuma alırım yemi keserim 2-3 gün içinde işlem tamam.sanada tavsiye edrim
biraz daha sabretmen gerekiyo Hamso.her defasında bu olay bir kerede tamamlanmaz..akvaryum suyunun ısısını2 derece kadar arttırmanı tavsiye ederim.
Ama şöyle bir durumda var belkide diger doganlar olmuş ve balıklar tarafından yenilmiştir..lepistesle beraber yanında başka neler besliyorsun?
Saygılarımla,
Crano
çöpçü ve kaplumbağa var.O yavru kocaman oldu şimdi(stick yem boyuna geldi).2.5 hafta oldu sanırım yavru,balıklar,kaplumbağa aynı yerde duruyor.
kaç kere besledin aynı ortamda? duruyorlar işte bi aptal balık doğuramadı diye aynı ortamda bulunamıyorlar mı oluyorlar. 4 agustostan beri 4 vatoz 6 çöpçü duruyor akvaryumda. lepistes aldım oda 1 tane yavru yaptı. sadece neden gerisi gelmedi diye sordum. tabi herkesin olayı kaplumbağaya bağlayacagını düşünerek sormamam gerektiğini bilmem gerekirdi
bravo hamso..
dostum dedigim gibi diger yavruları emiş olabilirler..1 gün daha geçti ve hala dogurmadıgına göre.ama belkide hala dogurma olasılıgı vardır balıgın fiziksel hali nasıl dostum?karnın da bir şişlik yada kararma varmı?
Lepisteslerin gebelik süresi yaklaşık 28 gündür bu süre sıcaklık ve genetige göre 21-40 gün arasında degişebilir..lepistesler genel itibarı ile 3 ayda cinsel olgunluga ulaşırlar..ve üretimin daha saglıklı olmasını istiyorsan dişilerin sayısı erkeklerin sayısından en az 2 kat fazla olsun
Saygılarımla,
Crano
crono Ben Kırmızı yanak su kaplumbağasıda besliyorum.Kaplumbağa ile balık aynı ortamda OLMAZ tecrübelerimle sabit bu durum.Sen neye güvenerek bravo dedik şakşakçı Su Kaplumbağan varmı ?Su Kaplumbağası ile beraber lepistes besliyormusun ?
ya sen yine niye başladın bi sussana olup olmadık yerde zıplıyorsun.. ben lepistesin bir tane yavru yapmasına bravo dedim hani espirisine onuda başarmışsın diye sen ne sallıyon şimdi..ben kaplumbagalar hakkında bişey bilmem saçma saçma yazılar yazıp karkaşa yaratma yine..bilmedigim bir konuda yorum yapmam..rahat bırak beni yazdıgım herşeye yorum yapmak zorunda degilsin....
Saygılarımla,
Crano