Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
ÇOK KORKUYOR YARDIM LTF
Aşkım geleli nerede ise 2 ay olcak ..Korkusunu bir türlü yenemedim...Bir tek alıştığı ben kalktıktan sonra kafeste sağa sola koşup dışarı çıkmak istemesi... bende dayanmıyorum çıkartıyorum ama çıkış o çıkış dışarda ben elimle yem vermesem bütün gün aç kalıyor evde kimse yoksa kafesine giriyor kimse varsa yerinden kımıldamıyor köşede bir yer edindi oradan karşısındaki sarmaşık çiçeğime gidip geliyor acıktıkça onların yaprağını yiyor..Elimle yem yerken bile çok dikkatli en ufak bir kıpırdanma ve sesle kaçıp gidiyor..Birde anlamadığım bir şey var evde kimse varken hiç ötmüyor sadece kuş sesini duyunca ötüyor ne zaman arkamı dönsem mırıldanıp duruyor ne dedin diye yanına gidiyorum susuyor ..Her gün kaset dinletiyorum ve onunla konuşuyorum sanırım tekrar yapmaya çalışıyor ama benimle birlikte iken yapmıyor bu kuş beni delirtecek...Evdeki tüm seslere çok tepkili sanki evde bebek varmış gibi davranmaya başladım hareketlerim onun ürkütmesin diye elimden geleni yapıyorum...Nasıl davranacağımı bilemez haldeyim ilgisiz kalyım diyorum dayanamıyorum yinede yanına gidip onunla insanmış gibi konuşmaya başlıyorum..Dinliyor nerede ise anlıyor diycem yalvarıyorum üzüldüğümü ifade ediyorum beni deli edcek sonunda:))Yavru olmasına rağmen hiç bir oyun oynadığını cambazlık yaptığını görmedim....Ltf beni aydınlatırmısınız ne yapmalıyım ..Şimdiden teşekkürler arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim çünkü burada sadece kafes satanlara kuş satanlara rağbet var bütün frmların yarısını onlar kaplamış ve yoğun ilgi gösteriliyor bende aydınlanmak için buradayım aydınlatırsanız sevinirim ...
işte uzmanı olduğum bir konu :) öncelikle sanırım kuşun çok yavru değil, biraz yabanileşicek kadar büyümüş sen aldığında. artı dişide olabilir :) benim başımda en son böyle acaip ürkek ve yabani bir dişi vardıda :)ama şimdi süper alışkın ve tatlı. hocam elinden yem yemeye başladıysa önemli bir adımı atmışsın demektir. bundan sonra kuş dışarıda ve alçakta bir yerdeyken (örneğin kafesin üstü) kendi dudağına biraz yem yapıştırıp usul usul başını kuşa doğru yaklaştır. sabırlı ol, ürktüğü mesafede dur, sonra biraz daha vs. kısa bi mesafe kaldığında onun yemler için uzanmasını bekle. elinden yediğine göre fazla zorlamadan yiyecektir. bunu gün içinde 3-4 kez tekrarla. sonaaa, başını kafesin biraz gerisinde tut ve dudağına ulaşabilmesi için mecburen tırmanmak zorunda kalacağı şekilde araya parmağını uzat :) umalımki parmağına çıksın :) sonaaa, artık parmağında durup dudağına yakın olmayı isteyen bir kuşun olmuş olacak. son adım, kendi omzunun üstüne biraz yem koy:)dudak hilesiyle kuşu yine parmağına al (kendiliğinden gelmezse) hafif hafif omzuna yaklaştır. yine yemleri görecek ve uzanmak istiycektir. elini hafif geri çek omzunun üstüne çıkmak durumunda kalsın. ve, kuş bi kere omzuna çıktımı gerisi çok kolaydır.kaşıyabileceği yüzünü keşfedecektir ve ses çıkaran ağzını. kendi kendine omzuna konup duracaktır artık. çok sabırlı ol hocam, gösterdiğin sevginin karşılıksız kalması seni sinirlendirmesin. eninde sonunda alışacaktır.
durutinin dediklerinin yanında bir de kuşla her gün aynı saatte ilgilenmeye dikkat et düzenli olarak durutinin dediğini yap emin ol ilk günlerde garipsicek kaçacak belki amayavaş yavaş alışacak sadece SABIR ben de senin gibiyim aynı bebek gibi bakıyorum ona ve asla sıkıldığını belli etme yavaş yavaş azimle alışacak tıpkı okumayaı bilmeyen bi çocuğun sene sonunda okumayı öğrenmesi gibi başarılar
Sevgili arkadaşlar. Uygulama ve fikirlerinize sonsuz saygım var. Sakın beni yanlış anlamayın ancak. Dudaktan yem yedirme olayına karşıyım, eğer sizde grip veya soğukalgınlığı varsa aynen kuşa geçiyor. Başka bir sürü yakınlaştırma taktikleri vermiş, duruti olanları dene mirage64. Aman dudak olayına dikkat çünkü tükürükten alıyorlar mikrobu . Birde sarmaşık yediğinden bahsetmişin aman DİFEMBAHYA ve YUKA çiçeği varsa çok dikkat et. Onların yaprakları zehirlidir. Mutlu günler dileği ile.
arkadaşlar ilginize teşekkürler ...Bana pek olacak gibi gelmesede dediklerinizi yaptım..çok komik oluyor aşkım bile şaşkın şaşkın bakakaldı ama 3 gündür bir gelişme yok...Duruti aşkım geldiğinde bir aylıktı bana söyledikleri öyle idi diyeyim şimdi olsa olsa 3 veya 4 aylık olsun..Ve erkek..Gagası açık mavi kahverengi değil..Omzuma gelmesi için bayağı uğraştım..omzumda bir dakika bile durmuyor sevmiyor sanırım ...Elime aldığımda hareketsiz durursam oda sessizce bana bakarak duruyor ...Birde size sorum şu başka kuşların sesine çok ilgili ben antalyada bahçeli bir evdeyim havalar güzel olunca heryer kuş sesleri ile cıvıl cıvıl aşkımda deliriyor seslere...kafesinden çıktığı gibi seslerin geldiği yöne deli gibi uçup bağırıyor..hergün kaset dinletirdim ilgiyle dinlerdi şimdi banamısın demiyor..o kuşların sesine bağırıp duruyor..Bukadar zamandır konuşturmak için çabalıyorum kuşların sesi konuşmasını etkilermi.?birde ben kafesine koymasam kafesine girmek istemiyor..akşama kadar aç kalıyor hiç acıkmazmı anlamıyorum..oyun oynamamasının sebebi ne olabilir ne zaman oyun oynamaya başlar...Ben nerde yanlış yapıyorum bir türlü anlamıyorum hiç bir şey istediğim gibi olmuyor...Çok konuştum ama alacağım cevaplar beni biraz olsun rahatlatıyor şimdiden teşekkürler ilgilendiğiniz içinn....
nasıl işe yaramaz yaf ? :) cidden dudağınla yem uzattın ve gelip yemedi mi? hımmm. 1-2 dakka şaşkın şaşkın bakar evet, zordur ama sabırlı olursan ben işe yarıycağına emin gibiyim (sherif i rahatlatmak için tükrük yerine suyla yapıştır yemleri :) ) bu omzunda durmasını sağlamak için önemli. kuş seslerinin sana alışmasında sorun olduğu kesin. ama artık kış geliyor, onun ilgisini dışarıya kaydıran güneşte azalacak kuş sesleride. ilgisinin sana yönelmesi artık daha kolay olur. bu arada gaga üstü açık mavi demişsin, görmek lazım ama dişilerin gaga üstü kahverengiye dönmeden önce açık mavi durur. ama dişi olması seni üzmesin, onlarda alışır ve alışınca çok tatlı olurlar. hatta benim dişide önce tekti (şimdi erkeği var) ve zor alıştı ancak alıştıktan sonra süper tatlı oldu. ben odadan çıkarken eğer bişeyle oynuyorsa o sırada durup ''bıcır bıcır'' birşey diyordu (nereye gidiyon anlamında heralde) ben ''gel'' diyincede uçup omzuma geliyordu ve beraber dolanıyorduk. hocam biraz ısrarcı ol, dudağınla yem ver, sonra omzuna gelince yine dudağına yem yapıştırıp tekrar ver. cidden bu işe yarıycaktır. sabır, sabır :) mutlaka ama mutlaka alışacaktır.
duriti sağol ama hiç sanmıyorum pes etmek üzereyim..Ben kendi çocuğuma bu kadar ilgilenmedim bu çok inat bişi..özel mamalar yapıyorum...Meyveler koyuyorum ..yüzüne bile bakmıyor..2 güne bir kafesi temizlenir dezenfetkte ederimm..Bütün ilgim onun üstüne ilgilendikçe kaçıyor ... İhtiyaç hissetmiyor demekkii..Konuşturma işine gelince sanırım zamanı geçti konuşsa çoktan konuşacaktı bir ara sanki çabalıyordu ama şimdi diğer kuşlarla muhattap..kuş sesi duymasa kendi sesi çıkmıyor bile adeta dili yok gibi..Her neyse teşekkürler ...
hocam valla bak, benim bu bahsettiğim dişiyi 2. ayında ben artık kuşçuya götürüp yok abi bu alışmıyor diye geri vermeyi filan düşündüm. aynı sende olduğu gibi çok uğraştırdı. ama sonunda süper alıştı. bi nokta var o kırıldıktan sonra birden yılların kankası pozisyonuna geliveriyorsunuz :) bide şeyi diycem, beraber bulunduğunuz oda çok genişmi, benimki benimle küçük odamda örneğin. yani ister istemez bana çok yakın. kafesi bilgisayarımın yanında, sürekli beni görüp beni izliyor vs. bununda etkisi olur, eğer geniş bir salondaysanız sana odaklanması daha zor olacaktır. söylediğim gibi, bu bendeki kuş 1 ay filan bi arkadaşta kaldı, abi yok çok yabani diye geri vereceklerdi ben aldım, 2 ay kadarda beni oyaladı. bi arada ben götürüp geri verecek hale geldim. hatta o kadar sevgi karşılıksız kaldığı için ara ara üstüne atlayıp dövesim geliyordu :) bak yazıyorum şuraya, 1-2 aya kalmaz buraya gelip maceralarını yazmaya başlıycaksın.
Arkadaşlar benim muhabbet oldu çok konuskandi omuza geliyor öpüyor ve oynuyordu şimdi yeni bir muhabbet aldım kuşçu yeme yeni düşmüş dedi iki iki haftadır bende elimle yem veriyorum elimden yem yiyor ama parmağından kaçıyor ve elime çıkmıyor her sesten korkuyor aniden irkiliyor ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun