Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

dış filitre tavsiyesi - 3.sayfa

Arkadaşlar merhaba 2 gun once 1 mt lik akvaryum aldım (100 x 40 x 50)ve buna uygun bır dış filitre tavsiyesi istiyorum.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hekim_mert arkadaşım aktif karbon devamlı kullanılmaz.Aktif karbon özellikle yeni kurulmuş akvaryumlarda 7-10 gün arası kullanılır. Aktif karbon su içindeki organik bileşikleri , kloru , ilaç kalıntılarını , bulanıklık , tortu ve kokuyu bünyesinde tutarak suyu temizler.Fakat aktif karbon devamlı kullanıldığında suda bulunan faydalı maddeleride tuttuğundan sürekli kullanılması uygun değildir.Merak ettim aktif karbonun devamlı kullanılmasını tavsiye eden kitaplar ve yazarlarını şu kitapların ismini verde bizde bilmediğimiz birşey varsa öğrenelim.Bende çok kitap okuyorum fakat hiç göremedim aktif karbonun AKVARYUMLARDA devamlı kullanılması gerektiğini.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrb maviimparator,
slm dostum seninle daha öncelerden beri bu konularda konuşmuştuk diye hatırlıyorum...yapman gerekenler konusunda sana yardım edebilirim...öncelikle ne beslemek istiyorsun?bu çok önemli çünkü beslemek istedigin türlere göre diger balıklarında uyumunu ögreneceksin mesela asronot mu peki sen bu balıgı beslersen yanında baska hangi balıklar olabilir...yani ilk olarak balık derim..sonra akvaryumunu geregine uygun dizaynı dezenfektesi yapılaır balıklarına uygun bitkiler seçilir vs vs...sıra geldimi filtreye!!!bakın dostlar bu tamamen benim fikrim bu sıralama bana aittir..en iyiden en kötüye:

#ehiem 2217
#sera 1900 sanırım canavar bişiii :) modeli 1900 olsa gerek yanılıyormuyum acaba bunun hakkında çok şey duydum...
#ehiem 2215
#sera 1300
#dolphin c-1000
#dolphin c-700
#ve atman malları(kusura bakma dostum ama aramız hiç bir zaman iyi olmayacak :)
bunlar benim bildikleri tabi bunların dısında bir çok marka var kaliteli diyebilecegimiz...dış motor tavsiyesi bu sitede kendimi bildim bileli var işte eski formlardaki tartışmalarımız: http://www.hepsievcil.com/forum/topic.asp?TOPİC_ID=22492..
Bence atmanı geç dolphini iyi diyolar hattabi ara ben c-1000 i alacaktım son anda vazgeçtim neden mi çünkü hedefim ehiemdi...sevgili arkadaşım mercan shark ında dedigi gibi ne yaparsanız yapın ama bir şeye kara verdiyseniz o en iyisi olsun...çünkü bir pişman olmayacaksınız...
mesela ben size bir örnek vereyim kendimden: öylesine bir kere atmanın bir modelini sordum adını bilmiyorum heralde en iyisi oyudu adam buna 2 yıl garanti veririm dedi ehiem 2217 yi sordum belki biraz uçtu ama :) istersen 10 yıl kullan hiç bir şey olamz işste olay budur...ben bu adamın dediklerine göremi konuşuyorum tabiki hayır...ne yapın yaoı ya sera ya ehiem

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 3 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fasteagle58 saol ama ben anlatmaya calıstım anlamadılar karbon hic bir zaman uzun sureli kullanılmaz diye saol acıkladıgın icin yeniden ayrıca baron53 ve crano tekrar dıs filtre konulu bi forumda beraberiz cin mallarına soooooon bide crano sera 1300 olcak sora 1000-900 eski forumda ben yanlıs yapmıstım 1900 yazdım aklında o kalmıs heralde :))))

Mercan Shark kusura bakma senin yazını okudum fakat adını yazmayı unuttum.Bu konuda diğer arkadaşlar yorumlarını bizlerden esirgemişler.Bu konuda başka böyle düşünenler varmı merak ettim doğrusu.Bu arada bahsettiğin tetranı dış filtreleri piyasaya çıkmış herhalde bunları nerelerde bulabiliriz ve fiyatları tam olarak nedir?Bilgin varmı? Yazarsan sevinirim. Saygılarımla.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

su anda cok fazla bi bilgiye sahip dilim onu soliiim ama heralde bulabileceginiz yerler buyuk pet shoplar suanda ve fiat kesin olarak solemim atmandan biraz da pahalı diolar 2 yıl garanti vb tam bi bilgi gelince yazacagım zten festeagle58

ankarada kızılayda bulabılırsın yanlıs hatırlamıyorsam fıyatı 130 ytl dı bende ekolu aldım parça temını kolay ve uygun fıyatlıydı 70 ytl su an kullanıyorum harıka umarım ılrerde problem cıkarmaz.hepinize cok tesekkur ederım.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

olabilir mercan shark ama sanki başka bir yerde duydum..neyse.. :) evet iyi bir konuya degindin bu arada mercan shark eskisi gibi yine aynı konuda biraradayız ey gidi eski günler :))))

bu arada mavi imparator yeni dış filtreni güle güle kullan diyelim artık..ekolu ilk kez duydum hakkında bir fikrim yok...inşallah bir sorunla karşılaşmazsın var dimi garantisi falan??

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 3 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ole yaa sorma gine aynı konu ve beraberiz konu cin malları ve tavsiye. yanlız neyi nerde duydun anlamadım???:)

mercan shark gene aynı konu arkadaşlar düşünmeye gerekyok alınması gerek olan dış motor 1.ehaım 2.sera 3.tetra bu motorlar elektrık te cimriler. yeme gelince tetra ve sera arada bir yemleri tatlı kaşına koyup insülün şırıngasıyla 2cc sıkın ve karıştırıp verirseniz balıklar süper kondisyon sağlar. saygılar. amacımız yardım başka marka kullanan arkadaşları rencide etmek değil aksine her konuda yardım etmek isteyen katılır isteyen katılmaz tecrubelirimize doğrusu budur.mercan kırmızı muceverlerden yavru aldım ilkdefa maşallahı var yvruların günde 4 sefer yem veriyorum 1ri vitaminli şimdilik iyi gidiyor da korkum yavrular büyümeden birdağa yumurta dökerlerse yandım karma akvaryuma yavruladılar diğer büyükleri aldım ikinci tanka aldım inşallah bana biraz zaman verirler bu konuyla ilgili bilgi isteyen olursa seveseve veririz bizde herkonuda yardım var bildiğimi yazarım bilgim olmayanıda bilene yönlendiririm. ARKADAŞLAR ALLAHA EMANET OLUN KENDİNİZE İYİ BAKIN SAĞLIKLI AKVARYUMLAR. BYE

img

baron53

20 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hadi hayırlısı bakalım baron53 isallah buyutursun artemia vermeyi denedinmi hic da cabuk buyur ve da iii gelisirler dene istersen gorusmek uzere