Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
japonlar hangi balıklarla birlikte yaşarlar?
bende japon, çöpçü, lepistes ve akvaryumu ilk aldığımda almış olduğum ne tür olduğunu bilmediğim tek olan bir balığım var. hatta bu balığın japonlarla birlikte yaşayamayacağını söylemişlerdi ama gözlemlediğim kadarıyla birbirlerine zarar vermeden yaşıyorlar. benim merak ettiğim bunlar birarada yaşarmı yada bunların yanına hangi cins balıkları koyabilirim? vede su sıcaklığı kaç derece olmalı?
japonlar serin su seven balıklardır eğer sen japon besleyeceksen başka balık alma o kadar çok japon çeşidi vardırki onlardan çeşit yapmanı öneririm örn:balongöz,aslanbaş,oranda,teleskop,kırmızı beyaz sarı kırmızı vs vs...bide unutmaki japonlar çok sık nefes alırlar ve çok büyük dışkı yaparlar oyüzden japon akvaryumları çok iyi filitre edilmelidir.akvaryuma kalın yapraklı anabias türlerinden koymalısın erkek dişi ayrımında dikkat etmen gereken püf noktalarıda söleyi:1.erkeklerin solungaçlarının üzerinde sivilce gibi noktalar vardır.dişilerin kuyrukları daha uzundur.balık alacağın zaman akvaryumu iyice seyretmeni öneririm.yırtık kuyruklu balıklarıalma vatoz al yeter.bide çöpçü koyabilirsin sazçöpçüsü botia.makrakanta falan.hadi kolay gelsin
bence o balığı akvaryumdan cıkar (tabi uygun bır yere).ne olur ne olmaz cunku japonların kuyrukları diğer balıklar için cazip saldırı organıdır eğer zarar verecek olursa balıklara yazık olur.bırde çok çesitli yemlerle besle bıtkisel yem öneririm benımde japonlarım var çok sorun yaşadım ama su an sağlıklılar su sıcaklığını 26 c derece sabit tut kaya tuzunu da eksik etme akademistin bahsettiği gibi vatoz ve çöpçü koy onlar barışcıl balıklardır
Selam erdoğdu ;
Japon balığının yanına kendi türlerine ek olarak;Pengasus,Plati,Çöpcü,Vatoz,Silver Shark ve lepistes koyabilirsin.Japon balıkları canlı doğuranlarla geçinmez japonların yanına çüpçü vatoz veya şu köpek balığı diye kandırdıkları ancak bi çöpçü türü olan balıktanda alabilirsin..
Lepistes dedim ama japonlarla yaşasalar bile bu çok kısa bir süre olur.Japon balıkları soğuk su türleridir.Lepistesler ise japon balıklarına nispeten sıcak suları severler.Bu onların doğasıyla hiç uyuşmuyor.Bence iki türü bi araya getirirsen onlara eziyetten başka birşey olmaz. :))