Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yumurtalar kime ait. acil yardım

Arkadaşlar merhaba. Bugün farkettimki, akvaryumdaki bitkilerin (elodea) üzerinde yüzlerce yumurta var. Yumurtalar böyle jel tarzı şeffaf bir madenin içerisinde iğne başından daha küçük bir şekilde krem renginde. Akvaryumda; lepistes ve yavruları, vatos, çöpçü, kuhli, 2 elma salyangozu ve 1 adette kahverengi salyangozdan (türünü bilmiyorum) mevcut. Salyangoz yumurtası die tahmin ediyorum ama akvaryumcuda gördüğüm salyangoz yumurtaları sert kovan gibi ve su seviyesinin hemen dışındaydı (benmikiler su içinde ve bitkiye yapışık). Bu konuda fikrinizi bekliyorum. ilginize teşekkür ederim.

img

buko

19 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tahminin doğru salyangoz yumurtası onlar makrakanta beslemeni öneririm

Yanılmıyorsam makrakanta salyangoz yiyen bir balık cinsi değilmi? Eğer yanılıyorsam düzelt lütfen. Ama zannedersem yanlış anlaşılmışım. Çünkü ben bu yumurtalardan şikayetçi değilim. Sadece hangi canlıya ait olduğunu öğrenmek istedim. Ayrıca sorunumu cevaplandırdığın için teşekkür ederim.

img

buko

ÖZEL MESAJ

salyangoz yumurtası olma ihtmali var fakat salyanzolar sabit bi zemin üzerinde yumurta pek bırakmazlar(ama bırakma ihtimalleride vardır tabi) genelde dağınık yumurtlarlar. kaç adet çöpçün var ben çöpçülerinde hiç adetleri olmamasına rağmen yumurta bıraktıklarını gördüm ama içlernden yavru çıkmayacaktır muhtemelen bunuda bir değerlendir derim. kendine iii bak. yanlızca kendi fikrimdir teşekkürler.

img

nurettindede

ÖZEL MESAJ

YUVARLAK JEL TABAKANIN İÇİNDE 20-30 ADET JEL ŞEKİNDEKİ YUMURTALAR SALYANGOZ YUMURTALARIDIR.ÇÖPÇÜLER YUMURTALARINI DAĞINIK DÖKER.SALYANGOZLAR HERYERE YUMURTLAR İSTERSEN AKVARYUMUNDAKİ HERHENGİ BİŞEYİ KALDIR HEMEN GRÜRSÜN.MAKRAKANTA ÖNERMEMDEKİ SEBEP İSE SALYANGOZLARI KONTROL ALTINDA TUTMAN İÇİN MİLYONLARCA OLACAKLAR. AKADEMİST

yumurta gorunce seviniriz akvaryumumuzda ama salyangozlar aslinda biraz basbelasi oluyorlar.illaki uresin dersen elleme ama altindan kalkamazsin ve canini sikmaya baslar bir sure sonra.magrakantalar idealdir tuketimde birde alternatif olarak seranin salyangoz uremnesini onlemek icin bir preparati var.adini kullanmadigim icin hatirlayamiyortum ama akvaryumcuylarda bulabilirsin etkili oldugu soyleniyor..

img

hekim_mert

19 yıl 6 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki bu ilaçlar diğer salyangozlarıma zarar vermezmi arkadaşlar. ne gibi zararı olur görüntü dışında. Bi yerlerde suda zehirleme yapıyo falan die duymuşltum. aslı varmıdır acaba

img

buko

ÖZEL MESAJ