Kuş Forumları > Papağanlar
papagan tasinmasi
Arkadaslar cennet papagani almak istiyorum ve su anda kafama bir soru takildi. Acaba bu kuslar sehirler arasinda tasinabilir mi? Ben eger bulursam Istanbuldan bir yavru cennet alip Ankaraya goturebilirim fakat kusun 5-6 saatlik otobus yolculuguna dayanip dayanmiyacagindan emin degilim. Tasinirken (eger mumkunse) nelere dikkat edilmeli ? tesekkurler
bende istanbuldan ankaraya bir jako getirmiştim. kafesi içinde getirdim ki kafes pirinç kafersti epeyde büyüktü. ben trenle getirdim, kafesi gazete kağıtıyla sardım. arada sırada ötsede büyük bi sorun olmadı. boş bi koltuğa koydum zaten kafesi. eğer boş bi yer bulamazsan kendi yerine koyarsın kendin ayakta gidersin... pulman görevlileri çok sorun çıkarmadılar... bu şekilde taşırsan bir sorun olmaz papaganın sağlığı açısından
Arkadaslar simdi aklima takilan bir baska konuyu daha burda dile getiriyim. Cennet ya da sultan papaganlarinin bana uygun olduklarini dusunuyorum. Peki bunlar icin ne tur bir kafes almaliyim. Ben kusun rahat hareket edebilmesi icin mumkun oldugunca genis bir kafes dusunuyorum fakat su da var sonucta kusu mumkun oldugunca evin icerisinde serbest birakicagim. Sizce uygun buyukluk nedir. Ayrica piyasada cins cins kafes var su anda. Kaliteli kafesin ozellikleri nelerdir, fiyatini ne belirler. Ornek fiyatlar verebilir misiniz? Tesekkurler
benim sultanım var. kafesi cok büyük değil orta boy bir kafeste, bencede yeterli. bu tip kafeslerin fiyatları 40 milyonla 50 milyon arasında değişiyor. büyük kafeslerin fiyatları ise 80 ile 120 milyon arasında. bende yeni araştırdım.ben sultan papağanı almanı tavsiye ederim. çok sıcak kanlı kendini zorla sevdiriyor. ben 1 haftada alıştırdım. daha önce cennet papağanım vardı onu bi türlü alıştıramamıştım. hem cennet papağanlarının bildiğim kadarıyla konuşmaya pek kabiliyetleri yok ama sultanların var. benim sultanım da hemen hemen bütün gün dışarda. evde kafasına göre takılıyo. yanlız kemirme huyları var evde serbest bıraktığın zaman dikkat et çünkü elektrik kabloları tehlikeli olabilir. kaşla göz arasında koparıyor. umarım yardımcı olabilmişimdir. sevgiler
Mercimek cevabin icin tesekkur ediyorum. Yanliz ilgimi birsey cekti cok sevimli gorunen bu cennet papaganlarindan neden bu kadar sogumus insanlar. Dogrusu herkes cennet alma sultan al diyor. Benim icin konusmasi hicbir onem tasimiyor ve yanlis anlamadiysam cennetler en az sultanlar kadar zekiler. Galiba sultanlarin daha uysal olmalari onlari insanlarin gozunde yukseltiyor. Eger biraz daha baski olursa galiba bir sultan alicam ... (Dogrusu hangisinin saglikli yavrusunu bulursam ondan almayi dusunuyorum)
bende konuşup konuşmamasını umursamıyorum açıkçası. hatta konuşması için hiç bir çabada göstermiyorum. senin anlıcağın evde var olması bile yetiyor:) dediğim gibi ben daha önce cennet almıştım. renkleri çok tatlı, zeki bıcır bıcır bişeydi. ama hiç yanımıza gelmiyordu. kafesten çıkınca uçup lambanın tepesine konuyordu. ama limon kafesten çıkar çıkmaz gelip omzuma konuyor öpücükler veriyor hatta bu ilgisi bazen beni yoruyor.en sevdiği şey ise kafasını kaşıtmak:) inan kendinden geçiyor resmen gülüyor. dedimya kendini zorla sevdiriyor. bence sultan almalısın:)
merhaba ben arman oncelikle sunu soylemek isterim cennet papagani cok seker bir kus ama alistirmasi biraz zaman aliyor ama sultan papagani cok cabuk alisan ve konusmaya daha elverisli bir kus mumkunse yavru alirsan kusu cok cabuk alistirirsin eger yavru deyilse kus mutlaka kanadini kesmelisin ki cabuk alisa size. birde cennet papaganlari cokk yuksek sesle oten kuslardir ama renkleri mukemmmel bir papaganlardir birazcik ilgiyle alismayacak kus yoktur cunku benim elimden cok cesit papagan gecti hoscakalin