Hepsievcil

Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

bilgisi olanlardan yardım ...önemli

merhaba ... arkadaşım adına size bir şey sorcam ... arkadaşım şu anki evinden çıkıp bir site içersinde olan zeytinburnunda bir eve taşınıyorlar ve sitede köpek beslemek yasak deniyor .....sizce adamlar arkadaşa nasıl bir davranışta bulunurlar veya arkadaş besleyecem derse mahkemeye verirlermi .. diyelim mmahkemeye verdiler mahkeme neye göre besleyemezsin kararı veriyo başından böyle bir olay gecmiş veya yakını yaşamış birileri varsa bana bilgi verirlerse çok sevinirim .....yani evi satın aldıkları için ben diyorumki kimse kimsenin evinin içine karışamaz ama ya karışırlarsa diyor arkadaş acil cevaplarsanız sevinirim teşekkürler ......

img

canluqa01

19 yıl 7 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba canluqa, daha önce yaptığım araştırmalar neticesinde edindiğim bilgileri seninle paylaşayım. ancak çok net bir cevap için bir avukatla konuşmanız en doğrusu... Birinci konu, diğer site sakinlerinin arkadaşını mahkemye verip vermeyecekleri. Bu sorunun cevabını sana kimse veremez !!! Çünkü mahkemeye vermek (ya da şikayette bulunmak için) bütün site sakinlerinin imzası gerekmiyor, yani o siteden sadece bir kişi bile arkadaşını şikayet edebilir yada mahkemeye verebilir. İkinci sorun ise "Eğer şikayet ederler ise veya mahkemeye verirler ise ne olur" idi. Eğer site sakinlerinden birisi (birden fazla kişi de olabilir) arkadaşının köpeğini "rahatsız oluyoruz" diye şikayet eder ise, bildiğim kadarıyla hiçbir polis yada belediye görevlisi elinde bir "Mahkeme Kararı" olmadan arkadaşının köpeğini götüremez. Böyle bişeye kalkışan polis yada bir belediye görevlisi olur ise "Mahkeme Kararını görebilir miyim" diye sormanız o an için bir çözüm olabilir. Ancak mahkeme kararı olur ise kesinlikle köpeğin o evden (siteden) uzaklaştırılması gerekir. Mahkeme kararını etkileyen unsurlardan en önemlisi, Site Yönetmeliğinde yazan kararlardır. Çünkü bu kararların altında bütün site sakinlerinin imzası bulunur. Bu yönetmelik, ilk yapılan site toplantısında oluşturulmuştur. Eğer bu siteye ait yönetmeliğin maddelerinden birinde "Site içerisinde evcil hayvan beslenemez" gibi bir madde var ise dava açılması durumunda, mahkeme kararı büyük ihtimal köpeğin siteden uzaklaştırılması yönünde çıkacaktır. Ancak bu yönetmelikte böyle bir madde yok ise, mahkemeye veren kişinin bu köpeği neden istemediği konusunda sunduğu sebepleri ispatlaması gerekir yani dava biraz uzayabilir ve bu dava sonucunda sonuç olumlu da çıkabilir, olumsuz da.. Site veya apartman gibi toplu biçimde yaşanan mekanlarda en iyi yapılabilecek şey, diğer site sakinlerine köpeğinizi anlatmak ve onlardan anlayış beklemek, yani onların rızasını almak. Umarım yardımcı olabilmişimdir...

img

sebastiyano

19 yıl 8 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok teşekkürler attığın maıl i arkadaşımla beraber okudum bi an heyecanladı bi an üzüldü ama dediğiniz gibi ben de öyle biliyorum ilk yapılan site toplantısında site içersinde evcil beslenemez gibi bir not düşülmüşse besleyemez ama öyle bir not yok ise zannediyorum biz kazanırız.çünkü arkadaşımın köpeği çok mazlum sevecan sessiz bir hayvan .... inşallah bir şey olmaz .. hatta şöyle bir şey hatırlar gibiyim şimdi arkadaşımada sordum o da hatırladı izmirdeydi galiba bi üniversite öğrencisinin bir terıerr veya fino cinsi küçük bi köpeği vardı alt komşusu şikayette bulunmuş gerekçe olarakta köpeğin sürekli havlayıp apartmanı rahatsız etmesiymiş.. hakimde olayı kendi gözleri ile görmesi içinde köpeği adliye salonuna istemişti ve köpek salonda da sürekli havladı hakimde kıza dönerek yapacak bir şey yok köpeğinizi 2 hafta içersinde lütfen uzaklaştırın felan demişti .... böyle bir olay.dediğiniz gibi köpekle alakalı şikayetinde bunu kanıtlaması gerekiyor bence şikayet olmazda ama sorun çıkarmak sa amaç çıkadabilirde ... yine de çok teşekkürler ....

img

canluqa01

19 yıl 7 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşına yardımcı olabildiysem, ne mutlu. Size tavsiyem ; Site yönetmeliğinde yazan maddeleri, yöneticiden Karar Defterini isteyerek okumanız. Yönetmelikte "Evcil hayvan beslemek" ile ilgili madde olsun ya da olmasın ilk atılacak adım, yan daire, alt kat ve üst kattaki komşularla önceden konuşup, köpeğin çok sakin ve uysal bir köpek olduğunu onlara anlatmak ve onların rızasını almaktır. Çünkü böyle bir konu mahkemeye intikal ederse, yan komşu, alt kattaki komşu ve üst kattaki komşulardan bir tanesinin bile mahkemede vereceği olumlu bir ifade (Köpeğin havlama sesini hiç duymuyoruz gibi bir ifade) çok büyük önem kazanır. Umarım arkadaşın köpeğinden ayrılmak zorunda kalmaz.

img

sebastiyano

19 yıl 8 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ