Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı
Kedi + Köpek ; Ayni mekanda - Varmı bir tekniği ?
2 Yaşındaki (Himayala/Siyam) kızımın üstüne 5 Aylık bir (Akbaş) oğlum geldi. Zaman Zaman (hatta bir çok zaman) ayni mekanı paylaşmak zorundalar (Araba-Balkon-Teras-Koridor). Şİmdilik hiç bir hır gür çıkmadı - birbirlerini görmezden geliyorlar. Oğlum bu ayına kadar dev (60+ kg) abileri ile kalmış, sokakta gezerken falanda hiç bir köpeği umursamıyor ne dört nala üstüne gelen Rotweiller''ları nede deli gibi havlayan Kangalları. Sokak kedileri ise ona karşı sürekli izlemedeler. Kızım ise hafif bir kuma kıskançılığından ötesini göstermedi. Ama genede bir muabbetleri olmadı daha. Birbirlerine alıştırmanın, hatta sevmelerini ve belkide birbirlerini korumalarını sağlayacak taktikler teknikler eğitimler bilenlerden veya tecrübesi olanlardan öneri ve bilgi bekliyorum.
onları sakın şimdilik birbiriyle yalnız bırakmayın.daha birbirine alışmamışlar ve eğer siz yokken kavga olursa çok kötü bir durumla karşılaşabilirsiniz:(( eğer siz ikisine de aynı ilgiyi gösteririsenişz yani birbirlerinin kıskanmamalarını sağlarısanız zamanla birbirine alışırlar,biraz zaman sadece....
Sayın Braid; Kızınızın yavrusu yok mu; talibim dedim; gıkınız çıkmadı:) Don Kişot selamlarımla...
Benim 6 yasinda tekirim var, sirf anlasamazlar diyee 5 yildir hayalini kurdugum kopegi SAMOYED alamiyorum. bana veteriner:`kopekler cok dostca davranirlar,tanimaya calisirlar falan ozellille kopegi kucuklugunden beri alicaksan iyi ama kedi cok vahsi bir tirmik atar kopegin gozune, kopek hayati boyunca kor kalir. ya ikisini de dogar dogmaz yani en kucukluklerinden beri ayni ortamda barindiricaksin, yada ikisinden biri zarar gorecek. ve bu zarar goren taraf da genelde kopekler oluyor:))
Size birşey söyliyeyimmi hayvanlar bizden daha uyumlu ben anlaşamaz denen hayvana aynı evde hatta aynı odada baktım.muhabbet kuşum kedim tavşanım ve 80 kğ.luk danuam.ve bizlerden dahaii anlaşıyorlardı inanırmısınız çogunlukla koyun koyuna yatarlardı.çok kişi inanmazdı hatta veterinerimiz bile birgün kedimle köpeğimi aşıya gaötürdüm tabi gidene kadar bütün ilgi bizdeydi sokaklarda ikisi yanyana hatta bizim kedi danuamın bacakları arasında yürüyordu inanması hakkaten zor veterinerde bizim köpek aşıdan korktuğu için ben yapıyordum.doktor iğneyi gösterince kedi köpegin yanına kaçtı daha sonrasını anlatmayayım doktor kendini odaya kapattı.bizimki kediyi korumak için birazçık dişlerini gösterdi normalde o kadar usluydu ki ben bile anlayamamıştım böylelikle kedime de ben yapmak zorunda kaldım.şimdi bu güzellerim yanımda değiller ikisede bu dünyadaki ömürlerini tamamladılar arkalarında güğzel ve gülümseten anılar bıraktılar.egerki sizde düşman denilen bu hayvanlara beraber bakmak isterseniz sadece yemek zamanlarına dikkat edin gerisini onlara bırakın.SEVGİYLE KALIN......