Sürüngen Forumları > İguana
gua ' ya
selam gua yaklasık 10 gündür nete giremiyodum msj lara bu gün baktım, senin elinde olan kertenkele tahminime göre ülkemizde yaşayan Laudakia stellio (dikenli keler) http://66.102.9.104/search?q=cache:AYjNp7sJYHwJ:reptile.fisek.com.tr/laudakiast.htm+laudakia+stellio&hl=tr&lr=lang_tr bu linki bak bakalım bu tür mü ? eğer dikenli keler ise bu kertenkele böcekçildir ve böcek türleriyle beslenirler ayrıca diğer yazılarda okuduğuma göre durumu bayağı bi kötü su anda böcek versende besleneceğini pek sanmıyorum bu tür pek fazla hareket etmez yani ordan oraya gezmesini bekleme doğada taş duvarlarda kayalık yamaçlarda filan görülürler , tedavi yöntemlerini kullan fakat hayvan eğer çok bitkinse kurtarman çok zor üzgünüm ,,,snakehunter,,,
+ 10 gündür beslenmediğine göre hastalığında etkisiyle çok tehlikeli bir duruma gelmiştir sanıyorum, kendisini biraz toplaması için vitaminli ve protein açısından zengin yemlerden al ( sera rafy p )olabilir bu yemler pond şeklindedir bu pondlardan 4-5 tanesini ılık suda biraz bekletip yumuşamasını sağladıktan sonra bebek maması kıvamına gelene kadar ezdir ve sırınganın içine yerleştir sonra hayvanın ağzını açtırarak sırınganın iğnesi çıkarılmış deliğini hayvanın ağzına sok ve azar azar bu yem den sık yemden çok vazla mittarda sıkarsan hayvan boğulup ölebilir buna dikkat et hayvanı bu sekilde kendisini toplayana kadar besleyebilirsin,,
çok teşekkür ederim snakehunter, evet hayvan fotoğraflardakinin aynısı olmasa da o türe ait. fotoğraftakinin dikenleri büyük ve oval, benimkinin dikenleri ince ve sık olarak bütün vücudu kirpi gibi kaplıyor. bugün baktım çok kötü durumda değildi genelde yatıyor ama gözüne kompres yapmak için elime aldığımda oldukça hareketli oluyor, daha sonra teraryuma bıraktığımda da bir süre dolaşıyor, arada bir sıçrıyor hatta. ama dediğim gibi genelde uyur vaziyette ve gözü 1 haftadır açılmadı. hemen yarın o yemden aramaya koyulucam, ben izmitte oturuyorum buralarda o tür besinleri bulmak çok zor, yeter ki hayvan iyileşsin başka bişey istemiyorum. ilgi ve alakan için tekrar çok teşekkür ederim.
selam gua bişey değil biz her zaman burdayız sorular cevapsız kalmaz elimizden geldiğince bildiklerimizi paylaşırız bu arada sera rafy p bulamasanda protein ve vitamin bakımından kaliteli bir kaplumbağa yemi filanda alıp verebilirsin inşallah gözüde iyileşir ,,,snakehunter,,,
üzgünüm hayvan az önce öldü. söylediklerini yaptım ama mamayı da yemedi sadece ağzında tuttu. senin daha önceden de tahmin ettiğin gibi sanırım çok kötü durumdaydı ve yarım saat kadar önce kasılarak öldü. en azından denedim.. snakehunter sana ve yardımcı olan herkese tekrar çok teşekkürler.
sen elinden gelen herşeyi yaptın ,,,