Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

lütfen yardım edin

balıklarımın kafasının üstleri siyahlasmaya basladı.papaganımında kuyruk ve yüzgecleri bu bi hastalık mıı???eger hastalıksa ne yapabilirim lütfen yardım edinnn!!!!

img

slave

19 yıl 5 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

herhangi bir yıpranma yada tahrip yoka bir sorun oldugunu sanmıyorum...diger balıklara göre yorum yapmam gerekirse yüzgeçlerdeki siyah renklenmeler bir problem oluşurmaz..bence bir sorunun yok tabii balıgın hareketleri normalse..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cokk saol hareketleri normal ama bilmiyoru herhangi bir tahrip falanda yok nese cok saol genede

img

slave

ÖZEL MESAJ

buyume doneminde pigmentasyon normaldir..baliklar gercek rengini bulana kadar bu gibi durumlar gorulur..birde baskinlik kavgasinda da olur bu..ayrica melez irklardada gorulur..sevgiler..

img

hekim_mert

19 yıl 6 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

senin balıklarındaki siyahlaşma kötü koşullardan kaynaklanıyor.acil olarak suyunu temizle ve su değişimi yap kaliteli yem kullan eski renklerine dönecektir.arada birde canlıyem yada ev yemi kullanmanı tavsiye edrim.vitamin eksikliğinden siyahlaşıyor. AKADEMİST

evet pigmentler buda çok discuslar da görülür özellikle güvercin kanı,red marl boro gibi cinsler de su koşullarına bağlı olarak balık üzerindeki renk pigmentlerini ortaya çıkarır suyu değişimine dikkat et.Arkadaşın dediğibigi suyun bir kısmını dipten çekerek değiştir.

img

diamond

20 yıl 10 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yardımlarınız icin cok saolun tesekküeler

img

slave

ÖZEL MESAJ

Selam slave
''senin balıklarındaki siyahlaşma kötü koşullardan kaynaklanıyor.acil olarak suyunu temizle ve su değişimi yap kaliteli yem kullan eski renklerine dönecektir.arada birde canlıyem yada ev yemi kullanmanı tavsiye ederim.vitamin eksikliğinden siyahlaşıyor.AKADEMİST '' Frankensmiley  Aynen katılıyorum.

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aynı cavabı arkadaşlar zaten yukar da vermişler vitamin konusuna gelince vitaminler yanlış kullanım sonugunda akvaryuma negatif etki yapabilir b guru vitaminler suda çözüle bilen vitamindir bunları balık vucuduyla alabilir özellikle yem almayan karantina akvaryumlarında balıkların mukuslarını kısa sürede tamir etmeleri için önemlidir diğer lerine gelince yani suda çözülemeyen a,e,gibi vitaminler bunlar suda bekletilmesi dökülmesi zararlıdır parazitlerin üremelrine yardımcı oldukları parazitlerin güçlenmeleri için yeterlidir balıklar gelince bu su da çözülmeyen vitamin dediklerim balıklar için de gereklidir özellikle büyüme ve gelişme çağındaki balıklar için enzim üretimi için gereklidir kullanımı dikkatli yapılmalıdır ve kesinlikle direk suya dökülmemelidir balık için en sağlıklısı oral yoldan balığa vermektir yani yemler üzerine damlatılarak.

img

diamond

20 yıl 10 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ