Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
taş...
arkadaşlar tecrübe ve bilgilerinizden yaralanmak için kullandığım bi yöntemin işe yarayıp yaramıyacağını sormak istiyorum. ben filtremin en çok akıntı olan kısmına suda çözünen ve suya bir takım mineraller bırakan taşlar koydum (isimlerini bilmiyorum) bir jeolojici arkadaş verdi ve içeriğinin mineral ve tuzdan oluştuğunu ve akıntının olduğu yerlerde çözünerek suya mineral bıraktığını söyledi sizce yararı olurmu. gerçeklik payı varmıdır teşekkürler.
selam n.dede...bu gibi taslarin tabiki yarari vardir..ama onemli olan taslarin icerigidir..vede hangi baligi besledigindir..mesela ciklet akvaryumlarinin hepimizin bildigi gibi pH''si yuksek olur.vede Ca icerikli taslar(ozellikle mercanlar) suda yavas yavas cozunerek kalsiyum birakirlar vede bu suyu baziklestirir.bence bilmedigin tasi koyma..mineral gereklidir.ancak eseri miktarlari olursa canlilar yasamlarini surdurur..fazlasi her zaman her canli turu icin toxictir..ozellikle dolasim sistemi ve sinir sistemi icin..zaten kaliteli yem kullaniyorsan total beskemeyi olmasi gibi yapiyorsan baliklarin her seyden faydalanacaktir.daha once denenmis vede akvaryumlarda kullanilan taslari trcih etmeni [email protected]
bu açıdan midyeleri, mercanları ve deniz kayalarını biliyordum ama bunun hakkında bir fikrim yok...illaki bir faydası vardır heralde ama çok fazla ufalanıyorsa at çöpe gitsin..bu arada dikkat et suya renk falan veriyosa kesinlikle akvaryuma koyma derim ben..
Saygılarımla,
Crano
sevgili crano taslarin zararlari oylesine cokki..renk falan hikaye kalir..kucuk bir deneme icin..kalsiyum agirlikli taslar icin uzerine kirec sokucu dokerek test edebilirsiniz..sevgiler
Kireç sökücüleri hangi taşın üzerine dökersen dök kimyasal bir reaksiyon başlar.Kireç çözücü asit içerir...
akvaryumda bulununan taşlar balıkların cinsine göre seçilmelidir mesela çikler genelde ph 7 den yüksek sular da yetiştiği için midye kırığı kullanılır bu taşlar zaman içerisin de su ya kalsiyım magnezyum gibi eser elementler katarlar buda suyun genel sertliğini yani GH nı artırır doğal olark ph da yükselir aslında bunu anlamak için suyun kimyası hakkında bilginiz olması gerek ama ben kısaca anlattım diğer olar yumuşak yani asidik suları seven discus gibi güney amerika çiklitleri içinde içerisinde çok az bulunan kuvarz kumlar kullanılır bunlar kireç yönünden fakir taşladır suda zamanla çözülmezler suyun setliğini artırmazlar.Kumu en güzel seçmenin yolu besleyeceğiniz balık türüile ilgili olarak kumun üzerine tuz ruhu dökün tabi ıslak olmayan kumun ğer köpürme görürseniz bu kum kireç bakımddan zengin köpürmezse kireç yönünden fakir dir ve düşük ph isteyem balıklar için kullanılır