Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
sarı prenseslerım ısıktan korkuyo yardım lutfen
arkadaslar ben sarı prenseslerden bı akvaryum yaptım ama bu akvaryum sabahları karanlıkta kaldıgı ıcın aksam ben ısıgı acınca tum balıklar kacısıyo hıc dısarı cıkmıyolar yem bıle yemeye cıkmıyolar bu da benım acayıp sınırımı bozuyo nasıl bı cozumle bu balıklarımı ısıga alıstırabılırım bana yardımcı olabılırsenız cok sevınırım sımdıden saolun
ısklarını sürekli açık tut odadaki ısığı kapat bıraz dışarıyı görmesınler.zaman la alışırlar
Bak dostum bu kuşta da balıktada insan da da aynıdır( bizlerde birazcık) eger karanlık ortamda bulunan bir balıga birden ışık gösterirsen o şoka ugrar nası şok? : şöyle analıyacagın gözleri kamaşır ve bir süre kör durur bunun icin, bi 8-10 dk beklemelisin zaten sonra gözleri o ortama alışır.Bir de akvaryumuna florasan taktırsan iii olur böyle 50-60 lık falan enfazla 75 lik falan gerci florasandan pek anlamam ama siddetli bir ışık olmaması gerektigi kesin.
Selam, öncelikle akvaryumuna ''''grolüx 30 WAT ''''lık florasan lamba almalısın akvaryumcularda vardır. İstersen o florasan lambaya benim yaptığımı yap yani bildiğimiz defter kaplıkları vardır ya ondan mavi olanından al ve florasanın etrafına sar ve bi kenarından yapıştır. Böylece hem aşırı parlaklık yok olacak hemde mavi loş bir ışık elde edeceksin böylece akvaryumun daha güzel görünüp, balıklarında korkmayacaktır. Ama yinede balıkların alışması zaman alır. Kolay gelsin
arkadaslar saolun dedıklerınız yaptım defter kabıylada eetrafını kapladım beklıcem artık umarım en yakın zamanda alısırlar cunku cok sınırım bozuluyo bole saklandıkları zaman