Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı
roro'ya yaklasamıyorum! - 2.sayfa
arkadaslar ya bişi sorcam benim bir tane kangal köpeğim var onu yavru iken almıstım.Ancak buyudukce degısmeye basladı ne bılıyım mesela yemek yerken onu odaya kapamak zorunda kalıyorum yanına yaklasılmıyor.Elımel bırsey vermeye kalkıyorum havlıyor ve uzaklasmamı ıstıyor.olmadık yerde hırlayıp ısırıyor acayıpte buyudu gucune yetısemıyorum boyum kadar bısey bu davranısların sebebını bılen varsa yardım edebılır mı?kopegım cunku gıttıkce benden uzaklasıyor!cinsi sivas kangalı.
köpeğinizi asla biryerlere kapatmayın. bahçede 4 tarafı kapalı büyük bir alan oluşturun ve orada özgürce dolaşsın. insanlarla içiçe olması çok önemli. köpeğinizn yaşı ilerlemeden asosyallik sorunundan kurtarın. kimin lider olduğunu anlamasını sağlayın ama bunu şiddetle çözemezsiniz.onu dolaştırrken daima tasma takın ve tasmanın ipi kısa olsun.onun istediği yere değil, sizin istediğiniz yere gidin. en önemlisi başka insanlara ve başka hayvanlara alıştırmalısınz.bunu tabiki kontrollü bir şekilde yapmanız gerekiyor. keşke yavruyken farklı insan ve hayvanlara alıştırmış olsaydınız.ama hiç birşey için geç değil.çiğ et vermeyin ve insanların onu kışkırtmasına engel olun.bu arada eğitime gönderdiğiniz çiftliğin güvenilir olduğundan emin misiniz.KÖPEĞİNİZE ŞİDDET UYGULANMADIĞINDAN EMİN OLUN.en yiyisi sizin eğitmeniz ve lider olmanızdır aslında. bir de sözünüzü dinletemeyeceğinizi bildiğiniz zaman konut vermeyin. birşeye önce kızıp, sonra onay vermeyin. istikrarlı olun. size zarar verecek gibi görünen insanlara saldırması sizi sahiplendiği gösterir. son olarak köpek bakımıyla ilgili birkaç kitap okuyun.