Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı
alman kurduyla ilgili bilgi verirmisiniz
ben bitane köpek aldım 2 aylık fakat nasıl bakıcağımı bilmiyorum tuvalet için ne yapmayalıyım eğitimi yok dışarıda değilde evde yaptırma balkona alıştırma gibi bi şansım yokmu köpek bakmadığım için önceden bilemiyorumda
öncelikle kopeğinizle birlikte mutlu günler diliyorum bunu koeğinize öretebilirsiniz mesela şimdilik onu oyun oynarkaen ve mama yedirirken ve beraber vakit geçirirken evde bırakın ve tuvaletini yapması gerektiren bir sinyal verirken hemen balkona götürün (mesela yeri uzun uzun koklar kalçası yere yakız gezer köşaeleri koklamaya başlar ) olurda siz yetişiemezseniz fakat yaptığını görürseniz hemen kızın ve ardından tuvaletrini yaptığı yeri kolonya veye kopeğinizin sevmediği bir koku ile silin birde herhangi bir yere büyük tuvaletini yaparsa o pisliği balkona bırakın eğer onunla çok sık ilgilenemiyorsanız onu balkonda kitli bırakın ve tuvaletini yaptığını gördükten sonra çıkarın ve sevin yani bu eğitim aşama aşama ilerler birde kopek şimdilik nerde kalıyor evin bir odasındamı yoksa serbestçe dolaşabiliyormu cinsiyeti ne yazarsanız daha kolat yardımcı olabilirim