Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

elimi çok kötü ısırıp kanattı

slm yeni sultan sevenler.sultanımı alalı 1 hafta oldu ve söylendiğine göre 1 yaşında ve evden gelme,çok güzel sesler çıkarıyor ama çok yabanice davranıyor,sanırım eski sahibini arıyor olabilir ama bizlede muhabbeti iyi dün dışarı çıkardık ama hemen yoruldu.bugünde çıkardım tüle takılınca kurtarmak istedim bir zarar gelmesin diye ama ellerimi resmen parçaladı ve kanattı,önemli değil.şimdi sorum ben bu kuşu kendimize nasıl alıştırıcam ve daha öncede muhabbet kuşum vardı yani kuşlara yabancı değiliz.yardımlarınız için şimdiden tşkler.

img

budflower

19 yıl 4 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam benim bir tanıdığım aynı sorunla karşılaşmıştı. kısa bir süre için kanatlarını bantladı ve hayvanı uçamaz hale getirdi. geceleri de yemliği çıkardı ve sabah elinden besledi. şimdi koyun koyuna yatıyorlar. kafeste değil ev içinde yaşıyor.

img

kurslehrer

19 yıl 3 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

15 yıldır profosyonel papağan yetiştiriyorum.daha önceden 2yıl sultan papağanı besledim.benimkide vahşi idi ve elimi ısırıp,hırlıyordu.onu hiç korkutmadım,sabırlı davrandım.ona ekmek ve meyve verdim ama hiç korkutmamaya çalıştım zaman sonra bana alıştı ve benimle yatıp kalkmaya başladı .askere giderken bir öğrencime hediye etttim.evcilleştikten sonra konuşmaya başladı.şimdi bir afrika gri papağanım var.200 kelime civarında kelime biliyor.havlar,miyavlar,araba alarmı v.b.şeyler çıkarabiliyor ve şuan 6 yıldır benimle .şuan 15 yaşında adıda yakup.unutma sabır her derdin ilacıdır.

img

dostbil

19 yıl 3 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ