Kuş Forumları > Papağanlar
omuzuma nasıl alıştırabilirim.
slmlar, burda okuduğum şu kürdan olayını bende yaptım gerçekten de işe yarıyor.herkese tavsiye ederim.şimdi ağzımdan çekirdekte yiyor bu çok hoşuama gidiyor ama hala bize yabanice davranıyor sabırdan başka çare yok.kafesini açtığımda önce çok kzıyor sanırım dışarı çıkamadığı için olsa gerek sonra bir şekilde yolu bulup dışarı çıyor ve hemen sakinleşiyor.ama ben artık omuzuma gelmesini istiyorum.bunun için daha ne kadar beklemem gerekli ve neler yapmam lazım.yardımlarınız için teşekkürler.
slm.ağzınızdan çekirdek yemeğe başladıysa bu iyi,çekirdek tabağını kucağınıza koyarsanız ne yapar ne eder dayanamaz kucağınıza çıkar yada koltukta otururken sırtınızı yasladığız yere konarsa başınızı ve omzunuzu iyice yaklaştırıp çekirdek yemeğe devam edin sonra koltuktan 2-3 parmak uzaklaşın yemeğe devam edin gelmek için çıldıracaktır.yanlız onu ürkütecek hiçbir hareket yapmayın size güvenmesi için zaman tanıyın.biz kahvaltımızı hep birlişkte yapıyoruz,yemek yerken de sesleniyoruz mutfağa geliyor.ağzınızdan yemek yerken yavaş sesle adını tekrarlayın.birzaman sonra öğreniyorlar birzaman sonra tepenizden inmeyip bıktıracak,siz hangi odaya giderseniz gelecek.kolay gelsin
bu arada sana nekadar alışırsa alışsın aniden yakaladığında ısırıyor ve kedi gibi tıslıyor.yakalamak için o kafesteyken lambayı kapatın daha az ürker öbür türlü kaçmaya çalışırken korkup saldırıyor.biraz sevin ve ensesini tırnaklamadan parmağınızla yavaşca kaşıyın,çenesinin altınıkaşıyın size alışınca ısırmaları kanatmak için değil korkutmak için oluyor.bizimki kafesi yemekhane olarak kullanıyor.sürekli kapının üstünde durduğu için kapının altına gazete koyduk oraya yapıyor eee arada kaçaklarda oluyor ama katlanıyoruz artık.düşününce zaten esir doğmuşlar ömürleri bir odada geçiyor üstelik bizim sevgimizin yüzünden...bizimkinin eşi vardı öldü bir eş daha alıcaz yalnızlık allah!a mahsus eşi olunca nasıl mutlu oluyor bir bilseniz...