Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
hangi balıkları besleyebilirim - 2.sayfa
meraba bende 50 boy 35 genişlik 30 yuksekligi olan bi akvaryum var.kaplunbaga akvaryumuydu ama akvaryumu buyutucem ve bu boşa cıkıcak. bu akvaryumda balık beslemek istiorum. bana ne tavsiye edersiniz . tesekkurler...
tesekkur ederim arkadaşlar.. öne lepistes ve siyah japonla başlicam .ısıtıcım filtrem hazır hatta suyunuda koydum akvaryumun dinlensin diye. ısı kaç derece olmalı. bide filtrem biraz küçük mü kaldı die düşünüorum yani öle gürül gürül hava vermio suya. havasız kalmasınlarda.. acaba selale tipi bi filtre mi alsam ek olarak ..onlar hava verio dimii.
aa bide yem olarak ne almamı tavsiye edersiniz.. bide ben balıklarımın coğalmasını istiorum. bunun için ne yapmalıyım. :) tesekkurler
ya siyah japon dediğinden galiba teleskoptan bahsediyorsun besle yada lepistes ikisi bir arada zor olur yavru alamazsın. sera vipan yem kullan 27 derece olsun su bol bitkilendir şelale filtreyi öneririm bunları yaparsan lepisteslerin çoğalır . bol bitkilendir yavrular içine saklanır yavruluk falan istemez gerek yok anneye boşuna stress vermiş olursun... kendi görüşlerimdir teşekkürler.
bilmiyorum adam bana siyah japon demişti ama dediğiniz doğrudur zaten gözleri pörtlekti ismide ordan gelio sanırım.dediğiniz gibi lepistesler için zor olcaksa hiç almayayım teleskop. peki lepistesin yanına ne alabilirim .lotlorien arkadaşın dediği gibi kılıc da alıyım ozaman. bitki olarak ne tavsiye edersiniz .. tesekkurler
bence plati daha uygun ama kılıç ta koyabilirsin. bitki akvaryumun bir köşesinde sık bir bölge olşturduğun sürece hangisi gözüne hoş geliyorsa derim ben genelde akvaryumcularda bulabileceğin bütün bitkiler lepistese uygundur. benim lepoların akvaryumunda anubias vardı genede yavrular kendilerini yedirmiyorlardı valla. kendi görüşlerimdir teşekkürler...
peki bitkilere ayrıca bi bakım ya da nebiliim ilaç yem :P falan gerekiyor mu acaba. yarın gidip alıcam herşeyi eksik olmasın .. başka onerileriniz varsa bekliorum tesekkurler ..bide balıkları kaçartane almalıyım. kız erkek sayısı falan.
ha ha kız yazmışım yani dişi demek istemiştim
bence lepistes besle sen istersen kılıçta atabilirsin..
lepistesler 3 aylık olduklarında cinsel olgunluga ulaşırlar...üretimin saglıklı olması için dişilerin sayısını erkeklerinkinin 2 katında fazla tutmakta fayda var mesela:3 erkek 7 dişiyle bu işe başla derim ben..birbirlerini kovalayınca dişilerin gebe kalabilir..gebelik süreleri normalde 28 gündür ama bu çeşitli faktörlere göre degişebilir mesela sıcaklıga....uygun sıcaklık 27-28 dercedir..su pH ı:7-8 arasında uygundur su sertligi orta dereceyi severler.yavruların büyütmen kolaydır yani okadar sorun yaşamzsın ama en başlarda bir kaç kayıp verebilirsin hemen bıkmak yok ok!!!
akvaryumcudaki sulara dikkat et rengi yeşik kızıl rengi olan bir su varsa o akvaryumdan balık alma...balıkları biraz incele derilerinde herhangi bir leke yüzgeçlerinde yırtılma yada yine deriklerinde böyle pamukçuk gibi tanecikler olmasın....alacagın balıklar zaten en fazla 6 cm kadar olur bu da dişidir zaten dişilerin boyları aynı yaştaki erkeklerin boylarından iki katı olur bu da en fazla 6-7 cm dir..
Bitkiler mi onlarda burda(canlı doguranlar ve her akvaryum için uygun olan bitkiler seni ilgilendiren kısmı bu): http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=18421
Saygılarımla,
Crano
teşekkur ederim crano..artık kesin karar verdim gidip lepistes alıcam ve senin söylediğin sayıda alıcam.. biraz alıştıktan sonrada kılıçta alırım.. merak etme bıkmam .kayıp vereceğimin farkındayım.. ama öle öle öğrenirim dimi :) aklıma takılan bitek şey var oda balıkları alırken adamın beni kazıklamasından korkuyorum.çünki biraz işi bilmeyen birini gördüklerinde kakalamaya başlıyolar :/ :) nese .ii bayramlar herkeze.
bişey degil 2NA...
kimseyi kazıklayamazlar merak etme...bu sayıda almadan önce ilk olarak 1 dişi 1 erkek al bunlar ölsede ölmesede bir hafta sonra toplam 3 erkek 7 dişi ile kapat olayı ;)çünkü ilk haftalar önemlidir suyun oturması balıklara uygun hale gelmesi bakımından..yoksa birden 10 balıgını kaybedersen biraz üzülebilirsin...sen kararlı olduktan sonra bu işin uzmanı olursun merak etme; iyi bayramlar...
Saygılarımla,
Crano