Hepsievcil

Kuş Forumları > Kuş Türleri Sağlık ve Bakım

Mesaj Ekle

Eminonundeki kuscular

Arkadaslar belki Ankarada bulamam diye gitmeden once Istanbuldan kusumu almayi dusunuyorum. Arkadaslarin tavsiyesi ile eminonune hayvan magzalarina bakmaya gitmistik. Gercekten petshoplardan cok daha fazla kus cinsini bir arada gorme firsati buldum. Dukkanlarin cogu son derece havasiz . Bu dukkanlarda yavru cennet papagani sordum bu arada diger kus turlerine de bakma firsatim oldu. Jako bu dukkanlarda bolca bulunuyor. Ugradigim her dukkanda en azindan 2-3 tane gordum bazilarinda yanyana 5 tane var. Fiyatlari 250-400 arasindaydi. Saticilar 1-2 yaslarinda olduklarini soylediler fakat gozlerine baktigimda 1 yasini geckin oldugunu gordugum kuslarin gercekte kac yasinda oldugu konusunda saticilara ne kadar guvenilir bilmiyorum. Neyse konuya donuyorum. Gordugum cennetlerin ise gagalarindan yaslarinin en azindan 4 aylik oldugunu tahmin etmeme ragmen saticilar 2 aylik olduklarini iddia ediyorlardi. Gagasi kirmizi olan "fischer" cennet papaganinda gagada kararma olmadigini, rengin parlakligina gore yasi anladiklarini soylediler. Bu dogru mudur(gercekten burasi onemli)? Ayrica bas rengine bakarak yasini kestirirken nelere dikkat etmek lazim?

img

amateur

20 yıl 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ