Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

sultanım ne demek istiyor?

bugünlerde limon ötmenin dışında değişik sesler cıkarmaya başladı.bıcır bıcır mırıl mırıl sesler bunlar. acaba konuşuyor da ben mi anlamıyorum? yorumlarınızı bekliyorum. sevgiler

img

mercimekk

20 yıl 3 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ne kadar süredir sizde bilmiyorum. Papağanlar genelde konuşmaya başlamadan önceki dönemde, bahsettiğiniz sesleri çıkarırlar. Sevgiler...

img

papagan

20 yıl 7 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

5 aydır bende. konuşması içinde özel bişey yapmadım. sadece severken falan konuşuyorum. sizce şu andan sonra yapmam gereken bişey varmı? yardımlarınız için teşekkürler.

img

mercimekk

ÖZEL MESAJ

Gereken ilgi ve alakayı göstermeye devam edin, gelişmeleri görünce siz de şaşıracaksınız. Sevgiler...

img

papagan

20 yıl 7 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bendede bir lutino sultan var.oda kendini sevdirmeye çok meraklı.oda mırlıyor.dişi bir kuş ve çiftleşme mevsimi.anladın sanırım.seninkide dişi olmasın ?

img

lutino

19 yıl 11 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bana satarken erkek olduğunu söylemişlerdi ama bilemiyorum tabi.anlayamıyorumda. bu yüzden eş almak konusundada çekimserim. ne yapsam bilmiyorum...

img

mercimekk

ÖZEL MESAJ

Selam mercimekk, Kelkuş''u da bana satarken erkek olduğunu söylemişlerdi. Yaklaşık 1 yıl boyunca oğlum diye sevdik. Sonunda yumurtladı :)Yeni yeni kızım demeye alıştık. Arada yanlışlıkla oğlum da diyoruz. Kelkuş da omzumuza gelip 1-2 dak. boyunca vıcır vıcır sesler çıkarıyor. Bir de bir köşede durup kanatlarını açıp aşağı doğru eğiliyor. Bu davranışın yuvasını koruyan dişi kuşlara özgü olduğunu okumuştum. Limonun da bu tür davranışları var mı?

img

sakagun

20 yıl 6 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet. limon da koltuğun kenarından kanatlarını açıp sarkıyor. kafeste de yapıyor aynı hareketi. bide şunu sormak istiyorum. bu kuşlar eşleri olmadan da yumurtlayabiliyorlar mı? yoksa kelkuş''un eşi mi var?

img

mercimekk

ÖZEL MESAJ

Sanırım limon dişi. Kuşlar da tavuklar gibi eşi olmadan yumurtlayabilir. Ama yavru çıkmaz. Kelkuş 3 yumurta yaptı. Eşi yok. Benim için benzeri de yok :)

img

sakagun

20 yıl 6 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende artık limona kızım demeye alışsam iyi olcak galiba:)bende sürekli soru soruyorum ama acamiyim işte. kuşçulara da güvenmiyorum açıkçası. limon gaga taşını yiyor galiba. bi zararı olurmu?

img

mercimekk

ÖZEL MESAJ