Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
merhaba
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.selam herkeze.ben yeni çiklit bakmayı düşünüyorum bir çif sarı prenses alıcam.ama yavrulamalarınıda istiyorum.hangi boyda alıyım ki yavrulasınlar.
bir balığın üretimini istiyorsanız alabileceğinizin en büyüğünü alın derim ama önce bu balıkları biraz besleyerek yaşayış biçimlerini görmeniz daha iy olur umarım ayrıca balıkların cinsleri konusun da sizi kandıra bilirler öyle çok büyük balıklar da sağılmış yani yavru verecekleri kadar vermiş işe yaramayan balıklar olabilir engüzeli 10 lu bi gurup yavru almanız ondan hayırlı olur
tamamda kaç cm OLDUUNDA YAVRU ALIRIM
ben 7-8 cm den rahatlıkla yavru alıyordum
benim fikrimi ögrenmek istersen soteci, bence bu işe 2-3 cm lik sarı prenseslerle başla...çünkü onlar gelişimlerini tamamlayana kadar sende onlar hakkında tecrübe ögrenmiş olursun...bu sayede sıra üretime geldiginde daha verimli yavrular alır ve daha başarılı olabilirsin..önce bir erkek birde dişi al ve bunlar ölsün yada ölmesin 1 yada 2 hafta sonra 6 dişi 1 erkek daha al oranı bu şekilde tutmaya çalış..
sarı prensesler malawi cichlidlerinin barışçıl balıklarıdır...20 gün kadar agızlarında kuluçka yaparlar ve onlar için suyun olması gereken sıcaklık degeri 26-27 derecedir...en uygun 27 derece diyebilirim..
Saygılarımla,
Crano
akvaryumunun ölçülerinden bahsetmemişsin bakalım akvaryumun cichlid beslemek için uygun mu.
Selam soteci ;
Ülkemizde de çok sevilen Sarı Prenses, küçük boyda kalan barışçı sayılabilecek Malawi çiklitlerinden biridir. Doğada daha çok 10-40 metre arası derinliklerde kayalık kıyılarda yaşarlar. Temel besinleri ise diğer tipik Mbuna (Malawi kayalık bölge çiklitleri) türleri gibi kayaların üstünü kaplayan yosun tabakasıdır. Çoğunluğu yosunlarda oluşan bu yosun tabakalarının içindeki küçük kabuklular, su böcekleri ve planktonlar da beslenmelerine katkıda bulunur. Dişiler kuluçka süresince yumurtalarını ağızlarında saklarlar. Akvaryumlarda diğer Labidochromis türleri (zebroides, chisumulae) ile beraber bakılabilirler.
Akvaryumları bol saklanma yeri ve optik bölge sınırları oluşturacak şekilde kayalarla dekore edilmelidir. Bir erkek, yaklaşık 40-50 cm çapındaki bir bölgeye sahip çıkar. Her erkeğe en azından üç dişi düşmesi şartıyla, çok geniş ve kalabalık akvaryumlarda birden fazla erkek de barındırılabilir. En küçük akvaryum ortalama 100cm civarında olmalı!..
Sevgiler.
cichlid besleyebilmen için en az 50-60 lt lik bir akvaryumun olması gerekir...cichlidler için en uygun akvaryum uzunlugu 100 cm-120 cm ve daha üzeridir buda en az 150-200 lt demek..bu koşulların altında da besleyebilirsin ama saglıklı olmaz ve gelişimi yavaş olur..ayrıca cichlidler yer sahip edinmeyi seven balıklardır bu yüzden sıkça yer kavgası yaparlar eeee bunuda en aza indirmek için bu koşullarda bir akvaryumun olması gerekir..
Saygılarımla,
Crano
akvaryumum 500lt buyuzde rahatl1kla bakabilirim.