Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Balıklarda Açlık

Arkadaşlar balıklar en fazla kaç gün yemsiz yaşayabilir bu konuda tecrübesi olan var mı? Benim bir yetişkin meleğim neredeyse 1 ay birşey yemedi, hatta kafatası bile inceldi, nerdeyse delinecekti. Sonra yemeye başladı ufak ufak. Ayrıca dişi çiklitler 2-3 hafta birşey yemeden yumurta saklıyorlar ağızlarında. Hemst`in balkıları bence açlıktan değil suda çürüyen yemlerden ölmüştür. Hiç yem atmasa ölmezlerdi diye tahmin ediyorum.

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla dostum benimkiler en fazla 1 hafta açlığa dayanabildiler.

bu şimdi biraz balıkla larla ilgili belık eğer metabolizması sağlamsa sindirim sistemi sağlıklı bi şekilde çalışıyorsa iç parazit bulundurmazsa ve bide en verimli dönemindeyse yemin bir den kesilmesi balığı bir hafta sürmez öldürür senin melek balığı ve buna benzer şeyler balıkların hasta olmaları ve yaradılıştan verilen özelliklerden olabilir hastalığa gelince senin melek balığı yem almasının nedeni bağırsakların daki flagaller dir balığı yem den keserler balık yavaş yavaş kendini iç ten yer yani vucudundaki butun tükete bileceği şeyleri tüketir durgunlaşır ve metobolizması yavaşlar bu da az enerji harcamasına neden olur ayrıca balıklar yemlerden alamadıkları enerjiyi sudaki maddeler den de alırlar mesela ben akvaryuma yeni aldığım balıklar hemen yem vermem bunun için akvaryuma su da çözülebilen b vitamini kompleksi ileve ederim çok işe yarar bunların yanın da balık yaradılıştan verilen özellikler vardır örneğin çiklitlerin ağız da yavruları saklaması uzun bir süre sürer balık vucudundaki enzimleri buna doğru ayarlayarak harçar ve dayanabilir yani balık bunu biraz da iç güdüsel yapar cinsel olgunluğa gelmiş yumurtlayıp yumurtaları ağzına alan bi çiklit bu süreye dayanır ama henüz gelişim aşamasın da olan küçük bi yavru çiklit buna dayanamaz hemen zayıflar ve hastalanır ölür gider.

img

diamond

20 yıl 10 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ