Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı
sıze bır sorum olacak ...
arkadaslar bır arkadasımın dısı husky''si ile alman kurdu cıftlesmısler... dogacak olan yawrular sızce nasıl bısey olur? yanı fızıkı acıdan alman kurduna mı yoksa sıbırya kurduna mı benzer? ayrıca dawranıs olarak huyları nasıl olur alman kurdu gıbı mı yoksa sıbırya kurdu gıbı mı ? cewaplarınız ıcın cok tesekkur ederım ...
Sevgili sapwn1984, Farklı ırklar arasında yapılan çiftleştirmelere hayvan ıslahı ve genetik biliminde Melezleme denir. Doğan yavrularda melezdir. Genetik segregasyon gereği, doğacak yavruların kime benzeyeceği, fenotipik (dış) görünüşü etkileyen genlerin, hangi ırkta dominant olacağına bağlıdır. Yani, çiftleştirilen Haski''nin gözleri buz mavisi, Alman kurduninki kahverengi olsun. Eğer bu göz rengini etkileyen genlerden hangisi baskın ise, doğacak yavrularda ona gçre göz rengi alır. Fakat çoğu durumda, ırklar arası melezlemelerde bir ırktaki genler diğerine tam dominantlık sağlayamaz ve doğacak yavruların bir kısmı buz mavisi, bir kısmı kahverengi, hatta bazı yavruların bir gözü buz mavisi, diğer kahverengi olur. Bu yüzden, bu tür bir çiftleştirmede ne çıkacağını ancak Allah bilir. Çİftleştirmeden sonraki 6 hafta sonra doğan yavrularda bunu görürsünüz. LÜtfen o zaman neticeyi bize de bildiriniz. Bana kalırsa, doğacak yavrular karmankarışık olacak. Bir kısmı Haskiye, bir kısmı Alman kuruduna bir kısmıda her ikisine belirli derecelerde benzeyen yavrular olacakç
inşallah 3 hafta sonra dogacak yawrular... ben alman kurdu ıstıyorum o yuzden yawrulardan alman kurduna en cok benzeyenını almak ıstıyorum ama farketmez sırın olsunda hangısı olursa olsun =) aynı husky bır oncekı dogumda 8 adet yawru dogurmus ancak bende resımlerını gormedıgım ıcın bı tahmın yurutemıcem... 3 hafta sonra bakıcaz... benım aklıma takılan bı soru daha war yawrular dogar dogmaz sahıplendırılmesı sızce kötu degılmı bı arkadasım 2 ay boyunca annesının yanından alınmaması gerektıgını söyledı benımde aklım karıstı bı yardımcı olabılırmısınız sayın zileliorhan...
inşallah 3 hafta sonra dogacak yawrular... ben alman kurdu ıstıyorum o yuzden yawrulardan alman kurduna en cok benzeyenını almak ıstıyorum ama farketmez sırın olsunda hangısı olursa olsun =) aynı husky bır oncekı dogumda 8 adet yawru dogurmus ancak bende resımlerını gormedıgım ıcın bı tahmın yurutemıcem... 3 hafta sonra bakıcaz... benım aklıma takılan bı soru daha war yawrular dogar dogmaz sahıplendırılmesı sızce kötu degılmı bı arkadasım 2 ay boyunca annesının yanından alınmaması gerektıgını söyledı benımde aklım karıstı bı yardımcı olabılırmısınız sayın zileliorhan...
Sevgili spawn1984, Genel ve kesin bir kural olarak köpek yavruları 2 aydan önce annelerinin altından alınmaz. Bu sürede annlerinin sütünü emmeli ve yavruların bağışıklık sisteminin oluşması için gereken süre tanınmalıdır. Bu süre ancak olağanüstü durumlarda 6 haftaya çekilebilir. 8 veya 6 haftalıktan önce annenin altında alınan yavrularda gelişmede gerileme ve hastalıklara karşı dayanıksızlık beklenmelidir. Yine bir köğeğin annenin yanında 2,5 aylıktan fazla kalması da tavsiye edilmez. Bu sefer yavrunun anneye olan bağımlılığı artar, yeni sahibine bağlanmasında güçlükler oluşur. Çünkü köpeklerde 2 aylık yaş bir dönüm noktasıdır. 2 aylık yavruda kişiliğinde önemli değişiklikler oluşur.
cok tesekkurler ılgınız ıcın Orhan Bey...