Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Diskusta Solungaç Kapama

Dekorsuz akvaryumda diskus besliyorum balıklarımın bir kaçında tek solungaç kapanması gördüm bazen açılıyor bazen kapanıyor ama ne yapabilirim

img

sibernot

19 yıl 4 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

solungac kapama derken yan yüzgeçlerdenmi bahsediyorsun.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumda oksijen miktarı az olsaydı hızlı şekilde nefes alıp verirlerdi kapanma var ise eğer solungaç paraziti olabilir balıkların durumu nasıl? solungaçlarını sağa sola sürtüyorlarmı?balıklar yenimi geldi?yoksa akvaryumdaki balıklarmı?bu sorulara cevap verirsen işimiz kolaylaşır.

img

diamond

20 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam seviniyordum benim problemli akvaryum düzeldi diye ama üç tane diskus sol solungaçlarını kapadı daha önce böyle bişey yoktu birden oldu

img

sibernot

ÖZEL MESAJ

bencede solungaç paraziti hocam 50 lt 1 tablet olacak şekilde flagy 500mg kullan ben öle yapıyorum.rengide koyulaştı ve sıksık nefes alıyor değil mi.3 gün sonra baya fark ettiğini göreceksin ısıyı 34 dereceye kadar çıkarabilirsin. faydasını göreceksin. önemli:bu söyleediklerimi karantina akvaryumunda yap.3 gün ısıyı kadame kademe 30 dereceye düşür.ve taze su %30 kadar ısı aynı olması kaydıyla.sağlıklı balıklar dilerim.

solungaç paraziti balıkların da varsa akvaryuma yeni getirdiğin balıklar veya bitkilerle getirmiş olabilirsin karantina akvaryumu kur hemen çünkü kullanacağın ilaçlar akvaryumun biyolojik den gesini tamamen bozacaktır ben discuslar da iki hastalıkla mücadele ettim hem buda zaten en çok görülenleri solungaç paraziti ve iç parazit solungaç paraziti için malaşit yeşili çok etkili iç parazirt içinde flagy ilaçları kullanırım tabi başka çözümler tabi bunlardan her zaman etkili sonucu almışımdır karantina akvaryumunda sudeğişimlerine dikkat et ve hiç bir zaman bu iki ilacı bir arada kullanma malaşit yeşili bulursan ısıyı 30 dereceye çıkar suyun rengini hafif derecede değiştirecek şekilde malaşit yeşili dök akvaryuma güzel bir hava ve sık sık filtre temizliği balıkları tekrar eski haline dönderecektir olanlar olmuş bikere şimdi sorunun nerden geldiğini araştır balıklara ne yemler veriyorsun?canlı yem veriyormusun?son zaman lar akvaryuma balık yada bitki aldınmı?su değişimlerini ne sıklıkta yapıyorsun?

img

diamond

ÖZEL MESAJ

selam sibernot balıklarında solungaç paraziti var Kontil adı ile satılan ilacı alıp 10 litreye 1 tablet dozajı ile günde 2 kez olmak üzere 4 gün sürdürmenizi tavsiye ederim bu sayede balığınızdaki parazit geçecektir eger be güzde iki kez banyo yaptırarmam diyorsan hasta balıklarını ayrı bir akvaryuma alıp suyun rengi hafif pembeleşene kadar permasol koy ve iç veya dış filtre çalıştırma filtreler ilacı toplar balıklarındaki hastalık geçene kadar bu suda kalsınlar ısı 32 derece tedavi bittikten sonra suyun ısısını balıkları alacağın temiz akvaryumun ısısına düşür ki ısı farkından bir daha çarpılmasınlar geçmiş olsun herkese sağlıklı ballklar.

img

discus1453

19 yıl 3 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Diskus ve diğer balıklar için solungaç parazitini yok eden akvaryum florasını bozmayan süper bir ilaç buldum herkeze teşekkürler balıklar kurtuldu.

img

sibernot

ÖZEL MESAJ

msn de demiştin yem alıyorsa yüksek ısıda ilacı kullanman yeterli olacaktı balıkların için sevindim

img

diamond

ÖZEL MESAJ

Geçmiş olsun kardeş çok sevindim

img

discus1453

19 yıl 3 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ