Hepsievcil

Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

Sıcaklık ve köpek ırkları

1-Danua 2-Doberman 3-Mastif 4-Rottweiler 5-Bull terrier 6-Boxer 7-Saint Bernard 8-Kangal 9-Akbaş 10-Alman kurt 11-Collie 12-Golden retriever 13-Labrador 14-Husky 15-Dalmaçyalı Bu 15 en çok sevilen ve satılan ırkın kışın bahçede yaşayıp yaşayamayacağını (yani hepsinin tek tek dayanabileceği minimum sıcaklıkları da cevaplayarak) öğrenmek istiyorum...Lütfen ayrıntılı bilgi veriniz. Bütün bu siteyi okuyan arkadaşlar için de faydalı olsun.Teşekkürler...

img

rode

19 yıl 11 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Rode, benim ilgi ve uzmanlık alanım, Türk Köpek ırkları. Yani Kangal, Akbaş, Kars, Türk Tazısı ve Tarsus Çatalburun Köpeği. Bu yüzden listene yazdığın Kangal ve Akbaşın yazın bahçede kalmasında herhangi bir sakınca olmadığını Anadolu''ya yaptığım gezilerden biliyorum. Kars, Ağrı gibi kışın en soğuk yerlerde bile Kangal''larımız dışarıda yatar. Pekala nasıl dayanır bu soğuklara? Sende gözlemlemişsindir, yatarken kıvrılırlar ve burunlarını ön bacakları ve kuyruklarının altına alırlar. Burunlarının ucundaki nemli bölge soğuğa direk temas etmediği zaman, soğuktan fazla etkilenmezler. Zaten postları 2 kat tüy tabakasından meydana gelir. Lİstene yazdığın köpeklerden Husky ve Senbernar''ın da bahçedeki soğuktan etkilenmeyeceğini, yaşadıkları orijin bölgeleri olan Sİbirya ve Alp Dağları dolayısıyla söyleyeblirim. Diğer ırkları hakkında bir şey söyleyemem, bilgisi ve uzmanlığı olan arkadaşlar yardımcı olsunlar.