Hepsievcil

Köpek Forumları > Köpek Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

Oyun

merhabalar benim tofi adında 3,5 aylık dişi bir husky`im var. aşıları yeni biti ve havalar şu anda çok kötü olduğu için daha dışarı çıkamadık:((( eve gelenlere karşı çok sevecen, veterinerde karşılaştığı diğer köpeklere karşı ilgisiz. biraz intçı hayır komutundan nefret ediyor ve gerekirse havlıyor. benim asıl sormak istediğim oyun. kızımın en sevdiği oyun oyuncaklarını ısırıp benim tarafından çekiştirilmesi. husky`lerde saldırma dürtüsü olmadığını biliyorum. fakat yinede bu oyunla istemeden ilerisi için kızıma saldırganlık yönünde yanlış sinyaler veriyormuyum diye merak ediyorum. birde evde sizlerin keşfetiği oyun çeşitleri varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim

img

ugocmez

19 yıl 3 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba!Korkmana gerek yok..Bu çoğu köpeğin hoşuna giden bi oyun ve hiç bi şekilde olumsuz bi sinyal vermiyosun.Size tek bi önerim olucak.Oyun oynadıktan sonra oyuncaklarını önünden alın.Oyunu bile siz izin verirseniz oynayacağını bilmeli..Bu ileride size çok yardımcı olur.İleride eğitim vermeyi düşünüyosanız bu iyi bi başlangıç olur.Oyuncağına karşı ilgisi azalmasın..

img

serdarsönmez

19 yıl 3 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yanıtın için çok teşekkürler:))) oyuncaklarını önünde tutmama olayını hemen uygulayacağım. birde hayır komutu ile ilgili bir kaç şey sormak istiyorum. daha doğrusu lider olma. daha önce beslediğim köpek`te ( gsd) böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. sadece ses tonunu yükselterek hayır demek yetiyordu. bu sıpa ise direk bana diş gösteriyor. sanırım inatlaşmamakta gerekiyor. husky için bi öneriniz varsa duymaktan çok mutlu olurum:))))

img

ugocmez

ÖZEL MESAJ

Daha önce beslediğiniz köpek(GSD) dünyada ki eğitilebilirliği en yüksek köpeklerden biri.Husky`le çok kıyaslamayın.Huskyler genel yapıları gereği çok uysal, insanlara yakın, şefkatli ama bi o kadar da inatçı yapıya sahip bir ırktır.Lider ruhlu bir köpektir.Hayır komutu da mutlaka öğretilmesi gereken komutların en başında gelir.Hayırla istemediğiniz uygunsuz bir davranışı sonlandırabilirsiniz.Yalnız hayır komutunu şiddet uygulayarak değil sert bir ses tonuyla yapılmasını istemediğiniz anda vermeniz.Ama unutmayın komutu davranışla eş zamanlı vermeniz doğru olandır.Hareketin hemen ardından komutu vermezseniz köpek yanlış davranış geliştirebilir.ÖR:Çişini halının üstüne yaparken değilde tam size gelirken hayır diye bağırırsanız sevgi göstermenin yanlış bi davranış oldunu düşünecektir.Burada dikkat etmeniz gereken asıl konu 3,5 aylık köpeğinizin size diş göstermesi.Acaba bu olumsuz davranışı her zaman mı yapıyor?Ör:Önüne yemek koyduktan sonra tekrar müdahale edebiliyor musunuz? Köpeğiniz çok küçük olmasına rağmen sosyalizasyon döneminde ve bu agresyonun nedenlerini tespit etmeniz gerekiyor.Bir de tofi yi kaç aylıkken ve nerden aldınız?Bu arada benimde köpeğimin adı TOFİ golden:))

img

serdarsönmez

ÖZEL MESAJ

tekrar merhaba:)) tofi ismini sadece biz koyduk diye düşünüyordum:))) veteriner ve diğer insanlar bu ismi duyunca şaşırıyorlar nedense:))) dediğiniz doğru gsd`nin öğrenme kapasitesi ile tofi`yi karşılaştırmıyorum. sorun sadece hayır komutu ile ortaya çıkıyor. başka zamanlarda herhangi bir problemi yok hata yemeğinin tam ortasındayken dahi yemeğini aldığınızda kim olursa olsun üzgün üzgün bakıyor sadece:))) sadece oyun amaçlı yaşı gereği eleri ısırmaya çalışıyor. ve hayır deyince sadece bana diş gösteriyor. bakışlarımı sertleştirip ( asla dayak atmam) yerde kıpırdayamıyacağı, sırt üstü yatış moduna getirip gözlerini kaçırana kadar bekliyorum (doğru bir yolmu bilmiyorum fakat kurt sürülerinde alpha köpeğin liderliğini böyle kabul etirdiğini okumuştum). sanırım yavaş yavaş liderliğimi kabul etmeye başladı. yalnız eve misafir gelmesin işte o zaman beni hiç iplemiyor. tofi`nin insanlarla arası çok iyi, herkese kuyruk salıyor sıpa. diğer köpekleride merakla seğrediyor şimdilik küçük olduğu ve aşıları yeni bitiği için pek oynama fırsatı bulamadı. havalar düzelir düzelmez inşallah birkaç arkadaş bulacağız kızıma

img

ugocmez

ÖZEL MESAJ

hayır derken işaret parmağımı ona doğru salamamın bir etkisi olabilirmi diye şimdi düşündüm ama sadece hayır deyincede yapıyor. tofi`yi 1,5 ay önce petshop`tan aldım:)))

img

ugocmez

ÖZEL MESAJ

:)) anlattıklarınıza sevindim.Sosyal bi köpek yetiştiriyorsunuz.Hayır komutunu kolay bi yöntemle köpeğinize öğretebilirsiniz.Önüne mamasını koyun yemeye çalıştığı anda tatmin edici bir ses tonuyla hayır diyerek önünden alın.Bu esnada elinizlede işaret verebilirsiniz.Yapılan tekrarlar sonunda köpeğiniz hayır komutunu anlıcaktır.Yavru olduğundan biraz zaman alıcaktır.Hayır komutu en önemli komuttur.Bu sayede istenmeyen davranışı anında durdurursunuz.Eğer hayır komutunu bu yolla öğretebilirseniz sırt üstü yatırmanıza gerek kalmaz.Ama o da yanlış bi yöntem değil.Tek yapmanız gereken gözlerinin içine direkt bakın ve hayır komutunu verin.Köpeğinizi nerden ve kaç aylıkken aldığınızı sormamın nedeni köpeğinizin sosyalizasyon döneminin ilk evresini(3-8 haftalıkken anne ve yavrularla geçen zaman) nerde ve nasıl geçirdiğini öğrenmekti.Ne yazık ki bu yavru bu sürenin büyük kısmını petshop ta geçirmiş.Bu da onda biraz tecrübe eksikliğine bağlı olarak uygunsuz davranış sergilemesine neden olabilir.ÖR:el ısırması size diş göstermesi doğası gereği yaptığı davranışlar.Ama bunu sizin üstünüzde uygulamasının nedeni de anne ve kardeşleriyle bu deneyimi yaşamamış olması.Bunu gibi davranışlarıda zamanla sizin sayenizde bırakıcaktır.Size yavrunuzla mutluluklar dilerim.

img

serdarsönmez

ÖZEL MESAJ