Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

selammm

arkadaşlar sizinle bazı duygularımı paylaşmak istedim ve bana yardımcı olursanız sevinirim sorunum şu ki ben akvaryumumdan sıkılmaya başladım ve bunun nedenide sanırım 3 aydır baş ettiğim ve bi çözüm bulamadığım yosunlar balıklarımı çok seviyorum yanlış anlaşılmasın ama bu yosun olayı beni mahvetti neler yapmadmkı seranın yosun ilacı ışıklandırma onlar olmadı akvaryumu komple boşaltıp temizledim ilaçladım banamısın demedi en sonunda bi akvaryumcu dış filtreye takılan suyu yada ışığı tam hatırlamıyorum uv ışınlarıyla filtre eden sera nın son derece pahalı bi aletini önerdi ama kazık yeemeden önce sizlere bi danışmak istedim lütfen bana biri kesin ama kolay bi çözüm önersin bu arada denemediğim bi yol akvaryumun içindeki dekorasyonu değiştirmedim yani bitkiler ve kayalar yardımlarınızı bekliyorum

img

digitalbath

19 yıl 10 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumda ne besliyorsun canlı doğura ve tetra tarzı falansa black moly al sorun hallosun

img

nurettindede

19 yıl 6 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

pirana besliyorum ve elimden hiç bişey gelmiyor 4 ay evvel leopar vatos almıştım onu yediler

img

digitalbath

19 yıl 10 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

digitalbath,

akvaryumdaki alglerin çogalmasına engel olmak yada onların azalmasını saglamak mümkün.Ancak oluşumlarını engellemek ise çok zordur..nurettindede nin dedigi gibi bu yosunları yiyen balıklardan faydalanabilirsin..ancak bunu dışında alınması ve yapılması gereken en iyi yöntemler:

# Bir kere akvaryumun güneş ışıgını dogrudan almamalı..fakat akvaryumnda ışıklandırma kesinlikle bulunmalı...çünkü algler karanlık ancak güneş ışıgını dogrudan alan akvaryumlarda şiddetle çogalır..ayrıca ışıklandırmada aşırı ışıkta buna neden olur yani algleri kat kat arttırır...

# akvaryumdaki dışkılar vs diger kirlilige neden olabilecek şeyler akvaryumumuzda nitritin artmasına neden olur..Nitrit hayvanlar ve bitkileri için çok zehirli bir maddedir..Ancak oturmuş bir akvaryum, yani iyi hazırlanmış bir akvaryumda yararlı bakteriler artış gösterir bunlardan biride Nitrobacter diye bir bakteri...bu bakteri nitriti nitrata dönüştürür..İşte bu nitratıda algler kullanır..bu durum alglerin artmasına neden olur..!Ancak nitratı alglerden çok daha kolay birşekilde kullanan bitkiler bizleri alglerden kurtarır...yani bitkiler alglerden daha hızlı oldukları için nitratı bünyelerine daha çabuk eklerler ve buda alglerin sayısının azalmasına neden olur.yani alglerden kurtulmanın en iyi yolu akvaryum suyumuza ve balıklarımıza uygun bitkileri akvaryumumuzda bolca bulundurmak..

# Algleri çogalmasını saglayan elementlerden biride fosfattır.Fosfatı ise bitkiler az algler daha fazla kullanır.bu yüzden alglerin gelişimini önlemek için seçtigimiz yem ve gübrelerde fosfatın bulunmaması yada çok az bulunması gerekmektedir..

bunları yaparsan dostum akvaryumun daha saglıklı olacak, ilaçlarla falan ugraşmayacaksın ve sende rahat bir nefes alacaksın...

Saygılar..

img

crano

20 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ