Kuş Forumları > Kuş Türleri Sağlık ve Bakım
Yeni Sultan Papağanı
Herkese selam. 13 şubat itibarı ile bir adet sultan papağanı aldım. Satın aldığım kişi maksimum yaşının 6 ay olabileceğini söyledi. Gerçekten de yavru olduğu her halinden belli. Kerata oldukça sevimli. Gören herkes ona bayılıyor. Yanlız biraz ürkek. Sizlerden bir ricam olacak. Gündüzleri işte olduğum için pek ilgilenemiyorum. Bana alışması ve özellikle elime gelip omuzuma konması ile ilgili ne yapabilirim? Evde ayrıca 2 adet zebra ispinozu ve 1 adet evcil (konuşan ve gömleğimin içine giren)muhabbet kuşu var. Kuşların tamamını aynı odada mı besleyeyim? Evcil muhabbetin (Altar) küçük papağanın (Sezar) bana ve evdekilere alışmasında yardımı olabilir mi? Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. İlk fırsatta kuşların resimlerini yükleyeceğim.
merhabalar öncelikle hayirli olsun sultan papaganin. hayvanlari özellikle kuslari sevdigin yazindan belli. benimde sultan ppaganim vardi, yanliz hic bize alismadi, issirdimi kopartiyordu resmen. yanlis simdiki kuslarla ilgili bilgilerim o zaman olsaydi sanirim alisirdi. cok yavas yaklasmaya calis. bu cok zaman alacak. 1 veya iki ay sürebilir. tatli papaganin sana ve ayrica üc diger hayvanlara alismasi lagzim bu onun icin hicde kolay olmiycak. elinde yem ile ilgisini cekmeye calis, kus yemi, elma veya marul gibi seyler, bildigim kadariyle cekirdegide cok severler. aslinda benim bu yazdiklarimi sende biliyorsundur. sevgi ve saygilarimla...
arkadaslar b,raz daha kapsamlı bilgi verirsenzi cok sevinirim