Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
HAYIRLI UĞURLU OLSUN
ARKADASLAR SİTEMİZE YEPYENİ Bİ BÖLÜM ACILDI. SİTEMİZ GÜN GECTİKCE DAHA DA BÜYÜYO. BU BÖLÜME İLK MSJ YAZAN KİSİ OLARAK HEPİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM. BOL EVCİLLİ GÜNLER
hey çok güsel olmuş hade hayırlı olsun:)
Evet Hayırlı uğurlu olsun!
ben de hayırlı uğurlu olsun diyorum ama bence bu bölümde diğer bölümlerdeki gibi fazla mesaj olmayacak.benim yaşadığım mahallede bu temmuz aylarında bu kanatlı kümes hayvanlarından civciv ve tavuğa çok rağbet vardı.ilk başta o yazdan önceki yaz bir arkadaşım civciv almıştı.karton bir kutuda besliyorlardı.sonra tahtadan bir kümes yapıp onda beslemeye başladılar.altına talaş serdiler.bir su kasesi koydular.özel tavuk civciv yemi ve lahanayla beslediler.daha sonra yanına iki tane daha küçük civciv aldılar birlikte çok iyi anlaştılar.daha sonra büyük olan yumurta vermeye başladı.ve mahallenin çocukları ve gençleri tarafından tavuk o yaz rağbet gördü.havanın sıcak olduğundan sarı ve siyah renktekiler balkonda beslenmeye başladı.karton kutularda.en alta talaş sediler.bir kasede su verdiler.özel civciv tavuk yemi verdiler.ve binamızın bahçesinde otlatmaya çıkardılar.bazıları öldü.bazıları kışa kadar başkalarına teslim edildi.ve bu zamana yakın zamanda tahta kümeste beslenen tavukların bir tanesi ölü bulundu.diğerlerini maalesef kestiler.kümesi de yaktıular.e kuş gribinden şüphelendi adamlar.bunları iki şey için anlattım.birincisi bu bölümün kanatlı kümes hayvanlarıyla ilgili oluşu.yani bu konuyla ilgili ilk mesajı ben atmak istedim.ikincisi kuş gribi.kanatlı kümes hayvanları denilince akla ilk olarak tavuk geliyor.veeee kuş gribi var.bu nedenle artık kimsenin tavuk baktığını zannetmiyorum.ama bakanlar varsa bu forumu devam ettireceklerdir.evet bakalım kaç tane mesaj gelecek
Yeni bolum hayirli olsun. Boyle bir bolume ihtiyac vardi, ilgililere tesekkur etmek lazim. Kus gribi ulkenin gundemine gireli daha 6 ay oldu, ama bahcemizde, kapimizda besledigimiz, sadece tavuklar degil ordekler, kazlar sulunler vs. yuzyillardir var, bizlere hizmet ediyorlar. O yuzden kus gribi gelir, gecer fakat kanatlilar cok uzun zamandir bizimle ve bizimle olmaya devam edecekler.
HAYIRLI OLSUN bu işle ilgilenen birileride olsun :) insanın gözü arıyor bölümü sahipsiz bırakmayın
kardeşim bütün evcillere hayırlı ugurlu olsun ve emegi geçenlere teşekkür ederim