Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
muhabbet kuşları kaç yıl yaşar?
kime sorduysam farklı söölüo, umarım doğru cewabı burdan alıcam.. ??
Sayın Spidery. Yeni üyemizsin.Aramıza hoşgeldin.Muhabbetlerin istatistiki bilgilerine göre yaşam süreleri 6-8 yıldır derler. Ancak 13 seneye kadar yaşayanlar gözlemlenmiştir. Benim bir kuşum 9 sene yaşadı. Saygılar.
ben oniki yaşımdayken yani 1990 yılında dayımın oğlu komşudan bir çift kuş vardı yavru yapmıştı annesi konuşan kuştu.Yavrular dan biri dayımın oğlu ya hediye olarak verdi ve şuanda hala yaşıyor.Erkek kuş Samsunda.Dişiyi bilemem.
Doğal ortamlarında sherif`inde dediği gibi 6-8 yıl arası yaşıyorlar. Kafes ortamında ve iyi bir bakımla 14 yıl yaşayan muhabbet kuşlarına sıkça rastlanır. Tabi bu kuşun yaşadığı ortama, beslenmeye, sağlıklı ve iyi bir bakıma bağlı... wahshi...
Merhaba: Benim yakınımda şu an 14-15 yaşında iri bir muhabbet kuşu hala yaşıyor.Hiç eşi olmamış. Ben bir şey soracağım.Benim erkeği klasik mavi dişisi de sırtı yeşil kanatucları ve göğsüsarı kuşlarım var.Dişinin kafasının üstü yeşil ama kakül şeklinde sarısı da var.Bunların yavruları nasıl çıkar merak ediyorum. 6 ay oldu dişiyi alalı.Erkeğini geçen eylülde almıştım.bahara yumurlar diyorlar ama hiç bir faliyetlerini göremedim.Dişi çok nazlı.Erkeğim kudurmak üzere :))erkek dövecek yakında.Bir aile faciası yaşanmasından korkuyorum :))
Arkadaşım kafese yuvalık taktıysan ve başka bir problemleri yoksa baharı beklemezler zaten..
elam benim bildigim kadariyle 10 seneye kadar yasiyorlar,ama bu 15 seneye kadarda uzayabiliyormus, bu bilgiyi veterinerden almistim. saygilarimla
genelde 10 yıla kadar yaşayabiliyorlar ancak çok iyi bir bakım gerektiriyor bildiğiniz gibi narin canlılar. Dostunuzu çok iyi tanımanız gerekiyor en ufak rahatsızlığını hemen fark etmeniz ve gerekli müdahaleye hemen başlamanız gerekiyor, sağlıklı ve dengeli beslemeniz gerekiyor (aslında insanlar için geçerli olan şeyler dostunuz için de geçerli). Beslenme ve sağlığına dikkat ettiğinizde 15 yıla kadar yaşamaması için bir sebep yok gibi ( kronik bir hastalığı olmadığı sürece) kuş bakımında dikkat etmeniz gerekenler için göz atmanızı öneririm https://pethayat.com/muhabbet-kusu-bakimi/