Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
SU SEVİYESİ
ben hala fanusta besliyorum daha doğrusu seredip suyunu değiştiririyorum çünkü yem yemiyor gerçekten sürekli uyuyor. uyandığında da kirliyse suyunu değiştiriyorum. bugün de sitedeki resimleri gördüm. acaba benimki de yüzebilr mi diye fanusa bayağı su doldurdum. üstüne çıkabileceği bir şey de koydum . deneme amaçlı. suya bıraktım biraz hareketlendi korktum boğuluyor mu diye ama sonradan alıştı. ben de size sorayım dedim. suda yüzebilir mi ve ışık olmadığında su üzerinde yüzen cismin üstüne çıkabilir mi? ya da boğulur mu? ona göre suyunu dolduracağım yardım ederseniz sevinirim.
fanusta suyu yükseltir yada içine bişey koyarsan kaplumbağan firar eder sonra gider yüksek bir yerden düşer yaralanır .fanusta su yükseltmeyin.
Ama niye hala fanusta ?.Bunca yazı ve uyarıya rağmen.
En kısa sürede akvaryum ve ayarlı ısıtıcı al lütfen.
Neden yüzmüyor ve yemiyor çünkü ortam soğuk geliyor.. o şimdi eziyet çekiyor yakında hasta olacak ve ölecek.Forum bu tür uyarılarla dolu.Ortamı soğuk olduktan sonra suyu yükseltsen bile bir işe yaramaz üşürken nasıl yüzebilirki ...haa belki biran önce fanustan kaçmak için bir çıkış bulmak amacıyla yüzebilir.
Lütfen ona acı.
ceren belki sana evin ısısı normal gelebilir . ama kaplumbagan donuyor . onlar soguk kanlı canlılar ve ortamın ısısı ne ise onların ısısıda o şuan kendini elbisesiz bir şekilde 0 derece düşün ce kaplumbaganın ne çektigini anla . belki biraz sert oldu ama senin daha fazla üzülmeni önlemek için . çünkü normal ömrü 25 yıl olan kaplumbagan en fazla birkaç ay yaşıyacak. lütfen ortamını degiştir. ısıtıcı şart . geçen bir arkdaşa anlatmaya çalıştım anlatamadım . ben biryıldır fanusta besliyorum birşey olmadı dedi. aradan bir ay geçti kaplumbagası ölünce ki halini görmeliydin. keşke dinleseydim seni dedi ama iş işten geçti artık.
çok haklısınız alacağım bir akvaryum. harçlığımı biriktiriyorum. bir de yanlış anladınız suyu ağzına kadar doldurmadım tabii ki. kaçamayacağı kadar doldurdum. asıl sormak istediğim uzun zamandır yüzmeyen bu hayvan, suya yeniden alışmakta zorluk çeker mi? gece ışık olmadan suda yüzen cismin üstüne çıkabilir mi? suyunu doldurmak istiyorum çünkü o zaman hareketleniyor. hareketli olmasının da onun için daha iyi olcacağına inanıyorum. ne olur bu iki soruma cevap verin
Su kaplumbağaları yaşadıkları ortam değişince yardırgıyan canlılar.Uzun süre yüzmemiş bir kamplumbağanın ilk başta yadırgaması ve yüzememesi normaldir.Geçmişte forumda fanusta üşütüp hastalandığı için akvaryuma konulunca yüzmek yerine dibe çöken bir kaplumbağa olmuştu.Ama bir süre sonra sanıyorum oda yüzmeye başlamıştı.Sen bu su yükseltme işini pazar günü sabahtan durumu sürekli kontrol ederek yap gece bir sorun olmaz.Hiçbir oda asla zifir karanlık değildir karanlık odada bile o göreceğini görür çıkacağı yere çıkar yeterki ortamını tanımış olsun ve üstüne çıkacağı ortam sıcak olsun.yani sorun ışık değil ortam ısısı.Bence ısı olayını çözemedikten sonra fanusta su seviyesi yükseltmen ona bir yarar sağlamayacaktır.Su soğuk dışarısı soğuk nereye kaçsın garibim.Gündüz tepesinde 15 cm den buzlu bir lamba yak, bak ısınmak için nasıl lambanın altına gelecek.Birde suda yüzen cisim demişsin tam anlayamadım,kaplumbağa yüzen bir şeyin üstüne zor çıkar ayrıca o şey kaplumbağayı taşıyabilecekmi yada ya kaplumbağa üstündeyken alabora olursa.En iyisi yüzmeyen sabit birşey koy.
ilginiz için gerçekten teşekkür ederim. frozen, sana bir sorum olacak. yarın su seviyesini yükselteceğim ve gündüzleri onun için masa lambamı açık tutacağım. üstüne çıkacağı cisim bu düz sarelle kapakları var ya işte ondan. denediğimde taşıdı kaplumbağayı. onu biraz küçültüp bir şekilde bir yerine sabitleyeceğim.yalnız hepsi yüzmeyi biliyor değil mi? yani o uzun zaman pet shopta su seviyesi düşük bir yerde yaşadı. boğulma gibi bir durum söz onusu olabilir mi?
ceren
ben hiç olmıyacak bir şekilde 15 cm suda düşüp boğulan insanlar biliyorum şimdi sana kesin olarak ne diyebilirimki.
su kaplumbağaları oksijeni havadan alır eğer suyun üstüne çıkamazsa tabiki boğulur. Bunlar doğuştan yüzebilen canlılar rahatça su üstüne çıkması ve yüzebilmesi lazım.Ama ya bir rahatsızlığı varsa,mesela üşütmüş ve ciğerleri hasta olmuşsa.O zaman yüzemez su yüzeyine çıkamaz ve boğulur...ben bunu uzaktan bilemem.Bu yüzden ilk başlarda sürekli kontrol et dedim ya zaten.Bence sen fanusa bir taş koy ama öle bir taş bul ki kaplumbağan rahatça üstüne çıkıp inebilsin öle kapakla mapakla deneme çünkü üstüne kolayca çıkamaz..Suyun içinden dışına doğru yükselen bir yüzey olmalıki rahatça yürüyerek çıkabilsin. kaplumbağalar balık gibi sürekli yüzemezler yorulurlar.gündüz Bazı şeyleri gündüz deneyeceksin bakacaksın yüzebiliyormu taşın üstüne çıkabiliyormu çıkarken zorlanıyormu.duruma göre ayarlarsın bişeyler
ceren bu hayvanlar temel güdleri geregi yüzmeyi doguştan bi,lirler yani ögrenmezler .ögrenmedikleri için unutacaklarınıda zannetmem . ama birden bire bir ortam degişikligi adaptasyon sorununa yol açabilir . saralle kapagı konusunuda unut bence çünkü kolaylıkla ters dönebilir. sen en iyisi içine boyu su seviyesini gçecek şekilde bir taş yok. ama taşı koymadan önce mutlaka kaynatarak dezenfekte etki kapluşuna birşey bulaşmasın. ayrıca suyu arttırınca ısısna çok dikkat et eger sıcak 29 derece civarı olmazsa kapluşun hastalanabilir.
ceren fanusta ne yapsan boş. kayasının (rampa vs.) üzerine rahatlıkla çıkabilecek durumda olmalı. deney yapma bence. hayvancağız çıkamazsa debelenir durur. kaplumbağanın boyunu bilmiorum ama en kısa zamanda bir akvaryum almalısın. ısıtıcı şarttır.
ben kaplumbağalarımı hani spiral gibi bi şekilde olan kaplar olur ya,kaplumbağalar için özel olan işte onlarda besliyorum.Kaplumbağa alırken adam ondan verdi bana.O şeyin içinde beslemeye devam mı ediyim yoksa akvaryum mu aliyim?