Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
350 LT ye iç filtre tavsiyesi..
Akvaryum: 130#45#60h
Bu akvaryumum yaklaşık 4 ay boş bir şekilde durdu, malesef bir türlü zaman bulamadım.Şimdi ise onu faliyete geçirme çabasındayım.350 LT lik bir akvaryumda dış filtre kullanılması gerekir ve aklımdaki üründe ehiem 2217.Fakat şöyle bir sorun var; benim bu filtreyi alabilmem için epey bir zaman beklemem gerekecek(para biriktirmek zor iş hemde bir ögrenci için ).Bende akvaryumu hemen kurmak istedigim için iç filtre almaya karar vedim yani dış filtreyi biraz ertelemek zorundayım .Aklımdaki ürünler:
# TETRA TEC IN 1000 PLUS İÇ FİLTRE: 500-1000 Lt l/h, 14 watt, 120-200 lt lik akvaryumlar için ideal.hepsiburada.com daki havale fiyatı: 77,83 YTL.
# TETRA TEC IN 800 PLUS İÇ FİLTRE: 400-800 Lt l/h, 12 watt, 150 lt lik bir akvaryum için ideal.hepsiburada.com daki havale fiyatı: 61,64 YTL.
# EHEIM 2010 İÇ FİLİTRE: 225-500 Lt l/h buda sanırım 120 lt akvaryumlar için ideal.hepsiburada.com daki havale fiyatı: 49,98 YTL.
Yukarıdaki ürünlerin benim akvaryumum için çok da uygun olmadıgının farkındayım(şimdiki parama göre seçitim ) ancak daha sonradan şelale tipi bir fitre daha alacagım.Ayrıca tetra ve ehiem e güveniyorum.Yaklaşık 4-5 ay sonrada inşallah dış filtreme kavuşurum..Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?yukaradaki bu filtreleri kullanan yada başka bir iç filtre kullanıp tavsiyede bulanabilecek var mı?Sizce hangisini almak en uygun olacaktır?
Saygılar..
crano bende bi atman ef1 var boş duruyo kullanırım dersen kendine eheim i alana kadar kullanman için verebilirim sana alınca geri verirsin...
Bencede bunlar senin akvaryumun için yeterli degil ama genede aralarından en iyisi TETRA TEC IN 1000 PLUS İÇ FİLTRE sanırım. 4-5 ay onunla idare edersin duzgun temizligini yaparak cok fazla balıkla doldurmazsın akvaryumunu, çöpçunu vatosunu eksik etmezsin olur biter :)
Çok sagolasın nurettindede sanırım iç filtre alacagım ve sonrada dış filtre..bu süreç içerisinde tetra tec in 1000 plusla iyi anlaşırız heralde ;)..
zaten 200 lt üzeri akvaryumlarda hem iç hemde dış filtre bulunması gerekir diye düşünüyorum..bu şekildede iç filtreyi almış olurum.yoksa ilk dış filtreyi alırsam, iç filtre yalan olur gibi geliyo bana :)
Saygılar, hepinize teşkkür ederim.