Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

yuva keçesi???

merhaba arkadaşlar benim sorum muhabbet yuvasıyla ilgili. dişi kuşum bir kaç gün önce yuvalığa girdi ve yuvanın etrafındaki tahtayı kemiriyor. fakat simdiye kadar hala koparamadı tahtayı. gittiğim bir pet shopta bana yuva keçesi verdiler yuvanın altına sermem için.ayrıca kuş kılı denilen bir sey varmış ve dişi kuş bu kıllarla yuva örermiş. daha önce keçe veya kuş kılı diye birsey duymamıştım. sizce bunlar işe yarar mı?

img

bicis

21 yıl 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım kuşların çiftleştiyse yuvaya kum koy..kolay gelsin

img

gogoli

20 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

daha once yuvaya kum koydum ama dişi kuş yuvaya girmiyor kum olunca...

img

bicis

21 yıl 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadasım önce kolay gelsin diyorum.yuvaya keçe koymamalısın çünkü keçe ve kuş kılı,iplik,kendir ipi vs. sadece yuva ören kanarya vb. kuşlar için kullanılıyor.bence yuvanın içine marangozlardan temin edebileceğin ince yada kalın talaş koyabilirsin.bulamıyorsan parçalanmış gazete yada peçete de olabilir.kum olmamalı çünkü yumurtadan kalktığında yada yatarken çok yadırgayacaktır hatta kırabilirde. sevgiler...

img

erhan70

20 yıl 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence hiçbirine gerek yok benim kuşun yuvasıda hiçbirsey yoktu tahtanın üzerine yumartladı şimdi 15 günlük nurtopu gibi bir yavrum var

img

orduluismail

19 yıl 11 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ordulu kardeş yavrun uzun ömürlü olsun,,tekmi yumurta yaptı senin dişi kuş...slm.lar

img

gogoli

20 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam arkadaşım.Kuş yuvayı kemiriyorsa yumurta gelecek demektir. Yuvaya hiçbir şey koyma muhabbet kuşu yuvada öyle kum,gazete kağıdı talaş falan istemez.

img

sherif

19 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SLM:arkadaşlar sizi anlamak baya zor.bilen de bilmeyen de bişeler söyliyor.nemiş bu .kum koy.yün koy.kıl koy ya.bu kanarya mı sandınız.bişe istemez.kuş kemirir.yuvasını yapar ve zamanı gelince yumurtlar.gün aşırı birar edet .toplam 5/6/7/8 olabilir.kuşun yaşına ve erkeyim dölemesine baglıdır.saygılar....

slm arkadaslar bu yazı geçeli bir ay oldu yaa.

img

erhan70

20 yıl 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba bicis.Muhabbet kuş için yuva keçesi ve kuş kılı olmaz onlar kanaryalar içindir.Yuvalığa 1 2 kadar tatlı kaşığı kum koyabilirsiniz.Bu yöntemle ben en az 4 ençok 7 yavru alıyorum. Fazla kum koymayınız yumurtalara soğuk yapar.Talaş ise bit yapar.Gazete peçete kağıtları kullanmayın.Petshoplarda satılan küçük yuvalıklardan almayın.Küçük yuvalık yavrulara sakat bırakır.Yumurta iki günde bir yapar ilk yumurta genelde boştur. Saygılarımı sunar iyi günler dilerim.

img

mumit

19 yıl 10 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ