Hepsievcil

Kuş Forumları > Güvercinler

Mesaj Ekle

Bİ Akıl Verin

Arkadaşlar benim sorum biraz farklı.Bi arkadaşım çatı katında oturuyor.Ve çatıyada hep güvercinler geliyomuş.Söylediğine göre 100 falan varmış.Ama evde bu koku yapıyomuş.Tavanın arasından falan eve tüyler giriyormuş.Malum kuş gribi var arkadaşım korkuyor.O güvercinleri oradan uzaklaştırmak için ne yapılması gerekir????

img

zseher

19 yıl 9 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım çatıya alışmış yabani güvercinler için yapılacak şey çok azdır. Ama illa bir fikir dersen, arkadaşınız çatıya tavuk vs. kemiklerinden atsın (abartmamak kaydıyla) Bu kemikler çatıya kargaları çekecektir ve güvercinler kargalardan pek hazzetmezler, karga popülasyonlarıda daha az sayıda olacağından sıkıntı yaratmaz, güvercinleri kovalarlar. Saygıyla...

img

ajanda

20 yıl 2 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sağolasın ajanda yanlız bi sorum var.Çatıya kemikleri attığımı kargalar nasıl anlayacak?Yani ben kemikleri koysam onlar kendiliğinden gelirmi?

img

zseher

ÖZEL MESAJ

Değerli Z Seher, kemikleri (belli miktarda çok abartmadan) çatıya dağıt, ve bu işlemi 15 günde bir yenile, zamanla kargalar görür ve oraya dadanırlar zaten, sen merak etme. Ayrıca kuş kaçıran bazı cihazlar var ses bombaları gibi ama meskun mahaldeysen yani şehir içindeysen bunları kullanman zor, en iyisi kargalar yine. Saygıyla. [email protected]

img

ajanda

ÖZEL MESAJ

Selamlar, Çatıya bir uçtan diğer uca kadar ip bagla, Bu ipe poşet, ince kağıtlar,gazete parçaları bağla. Bunlar rüzgar ile hareket edeceği için güvercinler konamaz. İpi kiremitlerden bir karış havada duracak şekilde bağlarsan daha etkili olur. Saygılarımla,,

img

bekuya

19 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok teşekkür ederim yanlız bazı durumlar ortaya çıktı.Arkadaşım bir kaç gündür çatıdan çok kötü kokuların geldiğini söylüyor.Leş kokusu gibi.Çatıya çıkmaya korkuyor.Acaba kuş gribinden falanmı öldüler diye.Yaklaşık 8 aydır o evde oturuyor ve şimdiye kadar böyle bi kokuyla karşılaşmamış.Güvercinlerde böyle toplu ölümler olabilirmi?Nedenleri nelerdir?Ve aşırı derecede koku yaparmı?

img

zseher

ÖZEL MESAJ

Sevgili Z Seher öncelikle arkadaşınızdan bahsetmenize gerek yok, sizden bahsedelim, konu gayet normal ve insani. Öncelikle kuş gribi nedeniyle toplu güvercin ölümlerine rastlanmamıştır, panik yapmaya gerek yoktur. Güvercinlerin infulanza yani H5N1`e karşı direnç gösterdikleri Almanya`da yapılan klinik deneyler sonucunda ispatlanmıştır. Konuyla ilgili dökümanları mailinizi verirseniz gönderebilirim. Kötü koku, çok yoğun kuş dışkılarının birikmesi sonucu oluşabilir, o yüzden çatı katlarında periyodik temizlik yapılmalıdır, konuyla ilgili apartman yönetimi ile görüşürseniz size yardımcı olma yükümlülükleri bulunmaktadır. Kötü kokunun bir sebebi de çatıda eğer varsa farelerin bulunması ve ölmesi sonucu oluşabilir. Çünkü bu tür leş kokuları güvercin değil aksine muhtemelen ölü farelerden kaynaklanmaktadır. Sayın Bekuya`nın öneriside yerindedir, fakat bazı durumlarda poşetlere alışan ve onları kanıksayan güvercin sürüleri gelmeye devam etmektedir. Çatıya çıkmaya çekiniyorsanız apartman görevlisinden yardım isteyiniz, eğer Ankarada iseniz ki ben Ankaradayım, daha farklı bir katkımız olabilecekse yazınız. Saygıyla. [email protected]

img

ajanda

ÖZEL MESAJ

Sevgili ajanda, Ben anlamadım ne demek istediğini.Yani gerçekten arkadışımın sorunu bu.Ama beni çok ilgilendiriyor çok çok çok sevdiğim bi arkadaşım.Galiba buraya kadar bi sorun yok dimi? Söylediklerinde çok haklısın dışkılar kokmuş olabilir biliyorsun son zamanlarda havalar çok sıcaklaştı acaba diyorum aniden böyle sıcaklığın artması bu kokularada neden olabilirmi? Çatının periyodik olarak temizlenmesi gerekir demişsin ama bi apartmanda falan oturmuyor.2 katlı ev çatı katında oturuyor.Yani temizleyecek kimse yok.Acaba hiç temizlenmese olmazmı?ilerde ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir? Ayrıca ben Konya`dayım ama arkadaşım Zonguldak`ta. O bilgileri bana gönderirsen sevinirim [email protected] Yardımların için çok ama çok teşekkür ederim ajanda... Sağlıkla kal...

img

zseher

ÖZEL MESAJ

kuşların girecegi yerleri kapatıverin sorun biter.saygılarımla...

img

halil26

19 yıl 3 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ