Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

LEPİSTES YAVRULAMA

slm arkadaşlar.. bende 3 tene lepistes var.2 dişi 1 erkek..2 dişi hamileydi..yavrulama kabına attım ikisinide..3-4 gündür oradaydılar..bu sabah dişlerden bi tanesi ölmüş..diğeri yavrulamış..yavrulardan 10-12 tane yavrulama kabının dibinde ölü buldum..sadece 1 yavru sağ olarak kaldı..anne lepistesin karnında çok az bi siyahlık var..yavrulamaya devam edermi ? yavrular neden öldü?diğer dişi neden öldü? NOT:28 derece sabit.ve atman f101 filtre kullanıyorum.AKVARYUM BOYUTLARI: 60*25*20..BUNDAN SONRAKİ YAVRULAMA HAKKINDA BENİ BİLGİLENDİRMEK İSTERSENİZ TAVSİYELERİNİZİ DİNLEMEK İSTERİM...

img

foxx

19 yıl 4 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam . Sana tavsiyem yavrulama kabı yerine ufak bir akvaryum kullan. yavrulama kablarında bazen balıklar strese giriyor olabilirler ve korku hareketlerinden dolayı kendilerini sağa sola çarpıp zarar verebiliyorlar. çok ufak bir akvaryumu bir ısıtıcı ile ısıtıp içinede balıkların saklanabileceği bitki veya materyallerden koyarsan daha iyi olur sanıyorum tabi buna imkanın varsa. Sevgiler ve bol yavrular dileğim ile

img

bulentsepir

19 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu konuda bulentsepir e katılıyorum.Ancak bundan daha saglıklısı olan ise balıklara hiç dokunmamak hatta tam tersini yapıp diger balıkları başka bir akvaryuma taşımak gerekir.Yani dogum yapacak lepistesi oldugu akvaryumda bırakmak.bunu dışında mademki lepistes besliyorsun akvaryumunu bol bol bitkilendir.bu hem suyun ve yetişkin balıkların için faydalıdır hemde yeni dogan balıkların saklanması için çok işe yarayacaktır.sonuç olarak dogum yapacak balıgı akvaryumundan ayırmamak en mantıklısı.yavrular kendi imkanları ile hayatta kalacaklardır.bu imkanlarıda sen genişletebilirsin(bitkilerle).

yeni dogan balıklarından mutlaka ölenler olcaktır bu bir sorun olamaz.fakat senin ugraşların neticesinde daha çok canlı bırakabilirsin..lepistes tüm balıklarıı bir kerede dogurmaz tabi dogurabilirde..fakat bu dogum 2-3 gün sonra bile devam edebilir..

dogum yapacak balıklarını ya başka bir akvaryuma taşı ki bu bazen riskli oldugu halde yinede yavruuga koymaktan çok daha iyidir yada balıklarını bırak bulundukları ortamda yavrulasın.birde unutmadan akvaryumunda mutlaka hava taşları yada hava hortumları ile beraber bunların motoruda olsun.Çünkü balıgın yavruladıktan sonra filtreyi kapatman gerekecek(filtre yavruları çekebiliyo) bu durumda hava için bu malzemeler en mantıklısı..

img

crano

20 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ