Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yardımcı olurmusunuz ?

Bir arkadaşımın evinde gördüğüm akvaryumun çok hoşuma gitmesi nedeniyle bende akvaryum almaya karar verdim.Ben hobi olarak akvaryum yapacağım. İnternetteki akvaryum ve balık sitelerini inceledim bir karar veremedim.O kadar çok çeşitli balık var ki ciklet mi alayım yoksa başka bir balık mı bilemiyorum.Balık dayanıklı olmalı kolay hastalanmamalı böyle balıklar var mı?İrili ufaklı ve renkli bir akvaryum yapmak istiyorum. Birde akvaryum nasıl olmalı iç motor dış motor ne olmalı.İnanın her sitede anlatılmış fakat su nasıl hazırlanır iç dış motor nasıl seçilir bu konuda açıklık yok. Anlayacağınız hiç bir balık bilgisi olmayan bir arkadaşınız akvaryum ve balık alacak.Bu siteyide yapanlara bilginin paylaşımı açısından çok faydalı bir site yaptıkları için çok teşekkür etmek istiyorum bir aydır bu siteyi takip ediyorum ve bu gün üye olmaya karar verdim.Bilen arkadaşlar bu konularda lütfen yardımcı olsun.

img

rodcu

19 yıl 11 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fener ilgine tşk.ler ben senin bu yazını daha önce okumuştum ben hangi çiklitler bir arada olur hangileri olmaz ve akvaryum donanımı nasıl olmalı iç dış filtre markası ne olmalı gibi neler almak lazım onları öğrenmek istiyorum sanırım böyle bir yardım bu siteden alamayacağım

img

rodcu

ÖZEL MESAJ

rodcu kardeşim .. öncelikle bu siteden her türlü yardımı alabilirsin çünkü burda kimse sana ansiklopedik bilgiler vermes .. insanlar burda tecrübeleriyle edindikleri bilgilerle yardımcı olmaya çalışır ellerinden geldiğince ki en iyi yol budur .. ayrıyeten .. senin alabilceğin yada almak istediğin akvaryumun boyutlarına ve hoşuna giden daha doğrusu zevkin nedir onu bilmemis lasım .. dayanıklı balık istiyosan japon derim bu iş olmas .. hem güzeldir hem dayanıklıdır bakmasıda zor değildir .. yeni başlayanlar için ideal bi balık türüdür .. büyük bir akvaryum alabileceksen al pacu yada astronot derim . bi sene sonra 20 santimlik balıkların olur . Akvaryum kurmak istiyosan öncelikle akvaryuma ayırabileceğin bütçen nedir en önemlisi bu .. herkes sana yüslerce fikir söyleyebilir bu şekilde yardım istersen .. ve herkez sana kendi zevkine göre bi yönlerdimede bulunur (benim gibi ilk balıklarımdı japon astronot ve pacular aynı akvaryuma koyma gafletinde bile bulnmuştum :)) ) benim msn nim [email protected] .. eğer hala yardımcı olabilecek birilerini arıyosan elimden geldiğince yardımda bulunurum .. tabi sen burda bilgi edinmeye çelışmaya devam et derim çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var ve ellerinden geldiğince yardım ediyolar zaten

img

maydin82

20 yıl 10 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

"şu" balığı al diye tavsiyede bulunmak yerine, kendimden örnek versem daha iyi olur sanırım.. bende akvaryum hobisine yaklaşık iki sene önce başladım, iki adet yunus, iki sarı prenses, iki de papağan almıştım. yunuslar yaklaşık 2 ay sonra öldüler peşpeşe.. diğerleri hala yaşıyolar

img

zahido

20 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım ilk olarak ne tür balıkları beğendin onları bilmek isterim eğer bana ad söylersen elimden geldiğince sana onun hakkında bilgi ve yapman gerekenleri söyleyebilirim.Yaklaşık 4-5 sene balık besledim son 2.5 yıldır cichlid besliyorum ve inan çok memnunum.Belkide çoğu kişi gibi bende ilk olarak japonla başladım sonra lepistese döndüm daha sonra havuz japonlarına geçtim sonrada gölden yakaladıgım yabani lepistesler ve sazan yavaruları bile besledim sonra sıkıldım ve 2-3 yıl ara verdim ve şimdi de söylediğim gibi cichlid besliyorum ve memnunum işte bu benim balık tecrübelerim..Sana elimden geldiğince yardımcı olabilirim ;)

img

crano

20 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

crano ilgine teşekkürler. ben de ciklet diye düşündüm ve calvus ile frontazayı gördüm çok hoşuma gitti besleyip üretebilirmiyim onuda bilmiyorum yani kısaca ne beslsmsm gerektiğinide bilmiyorum ama sanırım ciklet alacağım

img

rodcu

ÖZEL MESAJ

beslemen gereken diye bişey yokki :)) sırayla dene bence, hangisi hoşuna giderse, hangisini beslerken işler daha yolunda giderse onu besle bence.. herzaman tek bi türde uzman olmayı isterdim, ama değilim ne yazık ki.. belki sen olabilirsin :)

img

zahido

20 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence melek en kalitesiz ve dayanıksız balıklardan biri hem de beslencege deger değil.akvaryumun karşısına geçtiğin de sap gibi dolaşan bir balık görmek istemiyorsan melek besleme derim.oysa ki cichlidlerin o kadar çok türü var ki insan hem görünüşte hem beslerken çok zevk alabilir.Beğendiğin balıkların adını yazarsan sana onlar hakkında elimden geldiğince yardım ederim yada istersen öneride bulunabilirim. ;)

img

crano

ÖZEL MESAJ

ya sen ne saf bir kadınsın ben melek balıgı cihlid değil mi dedim.melek balıgının cichlid oldugunu zaten biliyorum sefil insan amacın yine ortalıgı karıştırmak degil mi?bir kez atıldın yetmedi mi?bundan sonra bana ters cevap verme de uzamasın OK!

img

crano

ÖZEL MESAJ