Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

Deprem ve Tavşan - 2.sayfa

Oncelikle herkese merhaba: Araniza yeni katildim.. Boyle bir sitenin varligindan tavsanim dusus yasadigimda haberim oldu; hem sevindim hem de sasirdim. Yaklasik 12 yil once tavsan beslemege baslamistim. Ne var ki belli bir aydan sonra onlari doga ortamindan ali koymamak adina ciftlige ya da ureten birilerine veriyordum. Senelerce ev ortaminda kalabilecegini buradan ogrendim. Yanisira ogrendigim baska bilgiler icin de hepinize tessekkur ederim. Tavsanla hic deprem yasayaniniz oldu mu? Bunca sene birlikte yasadiginiz bu yabani hayvanin nasil tepki gosterdigini deneyimlediniz mi? Ben İzmir de yasiyorum ve malumunuz İzmir, yikici bir deprem yasamadiysa da sallatisi eksik olmaz. Bundan on sene evvel ki tavsanimla sabahin erken saatlerinde deprem yasamak hayli ilgimi cekmisti. Diger ev canlilarininin aksine tavsanlar cok duyarlilar bir cok hususta oldugu gibi. Dakikalar oncesinden inanilmaz hircinliklarla bir anlamda haber veriyorlar gelecek sallantiyi. Ama yine de cok kesin konusmayayim; oyle ki deprem tedirginligi olan herkesin tavsan beslemesini gerektircek kadar net bir uyarici kabul edilemez. Ne de olsa bir tavsanla denk geldim bunca zamandir (digerleri depreme rastgelmemisti) Once yere ses duyduklari zaman yaptiklari uyari isareti vuruslarini yapiyorlar, sonra kazma ve de en son olarakta birseyin altina kafasini sokmaya calisiyor. Bu o kadar hizli oluyor ki bu esnada sallanmaya basliyoruz. Bu konudaki bilgiliriniz paylasmanizi rica ediyorum. Hepinize iyi gunler...

img

gülçin3

19 yıl 1 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki plastik yemesi sakıncalı degilmidir acaba?sookie benim ilk tavsanım o yuzden biraz pinpirikliyim.Ev konusuna gelince gittim kabataştan defolu plexiglass aldım(cam gibi berrak plastik)defolu dediysem ustunde bır ıkı cızık var okadar. tabanına su gecirmeyen temizlenebilir mutfak tezgah tahtaları var ondan aldım (ama plastikte olabilir tabi) kenarları için cıta ve bi kaç tane vida.Bana malzeme masrafı 70 milyona mal oldu.ve bi arkadasım saolsun benim için yaptı.dikdotgen bı havuz gıbı oldu ama ustu hep acık ve ıstedıgı gıbı etrafını gorebılıyor.Ben sahsen kafese koyamıyorum zaten en buyugu bıle kafeslerın benım evımın yarısı kadar bıle degıl ve 200 mılyondan fln bahsedıyorlar.Tek sorun bu kafeste montaj yaparken plexiglass catlıyabılıyo o yuzden dıkkatlı olmak lazım. ıstedıgınız olculerde de yapabılırsınız zaten.Hem cıkartamadıgınız zaman aklınız kalmaz.Yalnız evin yüksekligine dikkat edin 70 cmin altında olursa rahat rahat cıkabılır zıplayarak.

img

sookie

19 yıl 2 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ