Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Kuşlarım Çiftleşmiyor
Arkadaşlar merhaba.Bayadır kuşlarımı çiftleştirmeye çelışıyorum ama tık yok.Erkek sürekli dişiyi besliyor.Ona ilgi gösteriyor ama dişi onu kovuyor.Bazen de çok iyi anlaşıyorlar.Birbirlerinin kafalarını kaşıyorlar.Ama dişi yavruluğa girmiyor bir türlü.Erkek 1 yaşında, dişi ise 7 aylık.Sizce neden çiftleşmiyorlar??
mrhaba arkadaşım kuşları bir süre ayır ayrı kafeslere birbirlerini göremeyecekleri biir yere koy 5 gün boyunca ancak seslerini duysunlar daha sonra karşı karşıya koy birbirlerini görsünler ama ulaşamasınlar bunuda 5 gün boyunca yap bu arada kuşlarına özellikle dişiye vitamin mineral nijer tohumu falan ver kızışmaları için nijer son derece iyidir bu beş günün sonunda da aynı kafese koy yuvalığını tak yemi suyu ve temizliği dışın da müdahale etme sakin ve yuksek bir yere as bakalım oluyormu olmuyormu.ama tabi senin dişinin 7 aylık olması engel olabilir onun için en güzeli 1 veya 2 aydaha beklemendir ancak sen bilirsin tabi
Selamlar Mogolkurdu, disi kus bir yasindan sonra belki ciftlesir. biraz sabret, ben 4 aydir bekliyorum ama benimkilerde senin kuslarin gibi yuvaya yaklasmiyorlar bile... sevgiler...
Kuşları yaklaşık 2 hafta kadar ayırmıştım.Çünkü erkek etrafa kusmaya falan başlamıştı.Dişi için kendini feda ediyor diye ayırmıştım ikisini.Birleştireli 2 gün oldu ama yine bir gelişme yok.Aynı tas aynı hamam.Biz erkekle çok ilgileniyoruz.Acaba dişi onu kıskanıyor mudur??Beklemek en iyisi gibi görünüyor...Teşekkürler.
Sayın arkadaşım. Bence dişi daha olgunluğa erişmediği için çiftleşmeyi kabul etmiyor. Daha bayağı vakit var gibi görünüyor Bilgilerine.
evet sherif in dediğine katılıyorum dişinin 7 aylık olduğunu söylemiştin evet sonuç olarak dişi kuşun ergenliğe ulaşmadı
slm moğolkurdu ben de bernamın yazdığı yöntemi uyguluyorum ve gayet basarılı bi yöntem sana da tavsiye ederim ama önce kuslarınını yeterli olgunluğa ulaşması lazım. bol evcilli günler
aynı sorun bendede var ya erkek dişiyi öpüyor kaşıyor dişide erkeği öpüyor kaşıyor ama iş çiftleşmeye gelince tık yok
slm benim 1 çitkusum var dişi ve erkek cokguzel anlasıyor yuvalagırıp yuvayapıyorlar ama bıturlu cıtlesmıyorlar yaklasık 1 bucuk aydır bırlıkteler
Merhaba arkadaşlar benim 1 çift muhabbet kuşum var birbirlerini kaşıyorlar,gagalarıyla birbirlerini öpüyorlar,iyi anlaşıyorlar yuvalık taktık kafese ama çiftleşmiyorlar erkek kuşum kızgın dişi kuşum kızışmıyor yemlerin arasına az miktar nijer tohumu koyuyorum ama yok acaba dişi kuş tam çiftleşme zamanında değilk ondanmı bilemedim dişi kuşum buarada 8 aylık 1 ay dahamı beklemem gerekiyor?