Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

MERHABA :) - 2.sayfa

herkese merhaba ! forumu yeni keşfettm ve hemen üye oldum.. eskişehrde yaşıorum yaklaşık 2 hafta önce bi tavşan aldım beyaz ve ona en iyi şekilde bakmak istiorum..ama daha cinsiyetini ve türünü bile bilmiorum,aldığım yere de sormak aklıma gelmemşti.. evde geniş bir kutuda besliorum kutunun altına talaş koydm her gün temiz su veriorum ve tavşanyemi yiyor..başka yapmam gereken şeyler var mı ? yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkrler...

img

nuny

19 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

meraba Dhaclack !! o problemin nedeni dış parazitmiş tavşanıma tuvalet eğitimi verdm sayılır zaten hep aynı yere yapıyor idrarı ama dışkının yeri yok evin her yerinde mevcut :) bu tam eğitimin olmadıını gösterir dimi ? önceki yazılanları da okudum çok saol.bye

img

nuny

19 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

herkese merhaba.. bgn tavşanımı eskişehrin en büyük ve en ünlü veteriner kliniğine götrdüm parazit aşısını yaptrmak,cinsiyetini öğrenmek ve tırnaklarını kestrmek için...ama çok pişman oldm ve çok üzüldm.adamın bana ilk dediği şey tavşan ev hayvanı deildr en fazla bir hafta içinde onu bi yere vermezsenz evinizi mahveder vs... tavşan tırnağı kesilmez kesmeyz dedi,parazit aşısı taşana vurulmaz kedi-köpeğe vurulur dedi ve son olarak 2 aylık tavşanıma cinsiyetini belrlemek için erken dedi..kısacası moralim tamamen bozulmşve bi sonuç kaydedememş olarak eve döndm ! ikimiz de çok alştık birbirimize nereye gtsem peşmde ve sürekli kucağıma çıkmak istiyor hatta kucağmda uyuyor ama bana onu 1 hafta içinde vermemi söylüyorlar.! o kadar üzgünüm ki :(( napıcağımı bilmiorum ... siz tavşanseverlerle paylaşmak istedm herkese ii günler...

img

nuny

19 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam o beyaz lekenin sebebbi dislerinin hasta olmasin danmi kaynalanirmis nuny .tekrar gecmis olsun tuvalet egitimi sabir isi bir anda olcak is deyil benim 2 tavsanim var birine ne yaptiysam veremedim tuvalet egitimini bunun da sebebi baskasin dan buyudukten son ra almis olmam ama 2 tavsanim yavru aldim kendim egittim cok akilli cik ti sadece ona yer göstermem yetti tuvalet egitimi icin .

img

ucankus

19 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam uçankuş bir veteriner DIŞ parazit demişti diş deil .. ama başka bi tanesi de tavşanların idrarında ürik asit çok olur,normal dedi ve aşı yapmadı şimdilik..yani kesin bi şey yok,bilgin olsun yeni bi şey öğrenirsem paylaşırm,bye

img

nuny

19 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam nuny önceliklen veterinerin dedik leri bosuna moralini bozma sadece sacmalamis bence 1. olarak ben de icin de olmak sartiylan cok arkadasim var tavsanini ev de kafesin de besliyor ama ben evin icin de gezmesine izin vermiyorum balkon da geziyor 2. olarak tavsanin tir naklari kesi liyor ve ben 3 ayda bir kestiriyorum onun bir ölcüsu var tabiki 3. olarak tavsan lara hastaliktan korunmalari icin tabiki asi yapiliyor bu da normal olan bisey ben sana tavsanin lan beraber güzel günler diliyorum

img

ucankus

19 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam uçankuş ! yazdıklarn bana moral verdi saol ama yine de veterinerin söyledkleri hala aklımda,,adam çok kesin ve emir verir gibi konuştu bana diyeck bi şey bırakmadı malesef...şimdilik her şey yolunda sadece onun tırnaklarını kesmeyi ve aşısını yapmayı kabul edicek bi veteriner arıyorum :) tekrar saol.bye

img

nuny

19 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Nuny senı cok ıyı anlıyorum.bende sookie yi goturdugum zaman veterıner napıcagını bılememıstı ama bu cahıl veterıner gıbı atıp tutmamıstı.Bır kere evet tavsanlarlar eve zarar verır cunku kemırgennlerdır.ama aynı ebatta zararı dıger evcıllerde verır.kedı koltukları tırmalar kopek sagı aolu kemırır fareyı hıc sorma zaten inan kamplumbagamız vardı 3 gun elektrıksız kalmıstık kacıp saklandıgı yer yuzunden.Burda onemlı olan senın evcılını sevmen ve hayatını evını ona gore ayarlamam.Kemırmeyı sevdıgı bırsey ıllakı olucak ılerde.Mesela benım sookie`m dergı ve halı sevıyo.Ona ozel dergı ve bır parca halı verıyorum kemırsın dıye oda dıyerlerıne ılısmıyor.Kablolar onemlı onlarında kablo kutuları gıbı bısey var hem derlı toplu duruyor hemde sookie kemıremıyor.Asılarına gelırsek her 3 ayda bır parazıt asısı yapılıyor sookieye onun ozel bır dozu varmıs.onu ben bılmıyorum bırde ben her parka yada sahıle gıttıgımde kedı tasması takıp onuda goturdugum ıcın (hatta ozel bır bez dıktıgım ıcın arkadaslarıma bıle goturuyorum gıderken)veterıner kuduz asısıda yaptı.bence bıraz daha arastır ben ıstanbuldayım yoksa sana yardımcı olurdum veterıner konusunda. zaten sanırım 2 ay cok erken asılar ıcın.İdrarı ıcın endıselenme benımkınınde ustunde bır tortu gıbı bısey olur genelde bu veterınerın dedıgıne gore cok asıtlı oldugu ıcınmıs.Umarım ıyı bır veterıner edınırsın. sevgılerle

img

sookie

19 yıl 2 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çook teşekkrler sookie,yazdıkların beni çok rahatlattı çünkü o veteriner yüzünden neredeyse nünüşümü vermek zorunda kalıyordm aynı gün içinde :( bi veteriner bulmaya çalışıorum tavşanımı ve beni gerçekten ciddiye alıcak... evde kabloları hallettk sorun yaratmıcak şekilde,saksıları kaldrdık belki zehrlenr diye ama halıflex her gün biraz daha pörçükleniyor neyse ki annem henüz görmedi :) her şey younda giderken ve en önemlisi nünüşüm mutluyken ayrılmaya hç niyetm yok umarım şans da benden yana olur her şey için tekrar teşekkrler,,ve tavşanınla mutluluklar :)

img

nuny

19 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam herkese !! tavşan.org da tavşanın kulübesinin 2 kapısı olması gerektiği yazıyor..bunun nedenini bilen ya da herhangi bir tahmini olan varsa paylaşırsa sevinirim herkese sevgiler..

img

nuny

19 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hem girmesi hem çıkması için olabilir...