Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

baba yawru hamsteri yedi:(

arkadaşlar hamsterim dogurdu ama babası kendisini yedi bunun nedeni ne olabilir?

img

zippo

20 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

e ben sana söylemiştim doğurursa erkek olanı başka yere al diye di mi?

img

kobay

20 yıl 5 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben içgüdüsel biliyorum bence doğumdan hemen sonra ayırmalıydın erkek olanı hatta yavruları da elleme elinin kokusu yavrulara geçerse anne yavrusunu tanıyamıyor ve yuvadan atıyormuş veya yiyormuş öyle okumuştum yani yavrulara dokunmak sevmek için 15-20 gün sabretmen gerekiyor

img

fenerliemin

20 yıl 2 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kobay sölemiştin dostum ama doguracaklarnı bilmiyordum neyse bu sefere ayırırız ögrenmiş oldum aldıgımda zaten garnı şiş idi hamlile oldugunu bilmiyordum..:(

img

zippo

20 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hepinizinki yanlış!!hamsterlar hastalıklı veya beyinden sakat doğarsa anne veya baba yawrusu acı çekmesin diye onu öldürür.Biliyorum yemesi sadece açlıktan:I

img

ilaydayumoş

17 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar herkezin yorumları doğru bende birkaç eklenti yapmak istiyorum. hamsterler yanlız yaşamayı severler. birlikte yaşayamazlarmı? yaşarlar. sonucları ne olur? yavrulamanın önüne geçemessiniz. yavrulladıktan sonra baba kıskanclıktan yawruları yiyebilir. anne yawrularını korumakl için diger hamsterlerinizi öldürebilir. yavruladıktan sonra anneyi daha sakin bir ortamda tutmanız gerekebilir. vs vs. hamsterlerin yawrularını yemeleride açlık olacagını düşünmüyorum. sadece yaşayamayacagını düşündükleri yawrularını yerlerler. ellemeniz konusunda ise her hayvanda olduğu gibi yanlış olacaktır. sonucta annesinin onları tanıması kokusu yardımı ile olacaktır. eger başka bir koku hissettiginde hayvanda kendi yawrusu olmadıgını düşünüp o yawruyu yuvadan dışarıya atabilir veya yer. doğru olan ise yawrular fözlerini açtıktan 2-3 gün sonra yawruları ellemeniz daha yararlı olacaktır.

img

mustafa_sglm

17 yıl 8 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

baba hamster anneyle tekrar ciftlesmek ister ve anne yavruları besmelek zorunda oldugu icin ciftleşmez o yuzden erkek olan da yavruları yer hadi ciftleselim der :D

img

unutulurmu

16 yıl 10 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

herkez bişiler sölemiş hepsi de doru ama en son msj harika ve en dorusu. campbellar birlikte yaşarlar ama bazı eşleşmeye çok meraklı erkekler dişiyi zorlar ama dişi ters tepki verir eşleşmek istemez çünkü bakması gereken yavruları var. erkekde bu yavruları ortadan kaldırırsa tekrar eşleşirler. yemesinin en belirli sebebi budur. diğer yazılanlada doru yanlış değil merak etmeyin...

img

bonussss

17 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende bir iki şey ekliyim bizim pıt 3 hafta önce yavruladı. daha önce okuduğum için yavruları falan ellemedim yanında erkek falan da olmadığı için problem olmadı zaten hamile almıştım çünkü. 10 tane yavru yaptı hemen aldığımın ertesi günü. hiç ellemedim ev arkadaşımda ellemedi. çünkü ellersek kokumuz yavruya geçiyormuş ve annede bu benim yavrum deil başkasının kokusu var diyip yiyebiliyormuş. ayrıca protein eksikliğide olduğu zaman yiyebiliyormuş sonuçta süt üretmesi lazım annenin, kıskançlık konusu hakkında bir fikrim yok hamsterların kıskanabildiğinden emin değilim. gene yavrulardan biri eğer çok zayıf düşerse ve yaşayamayacak duruma gelirse anne yavrunun ölüp diğer yavrulara zarar vermesini engellemek için yavruyu ortadan kaldırabiliyormuş. Sırf psikopatlığına karnını doyurmak için yiyenleride varmış onlara bi lazım yok :D. Evet benim hamsterım yavrularından birini yedi ama bunların hepsinden farklı bir nedenden dolayı. andaval ev arkadaşım pire spreyini doğrudan yavruları ile beraber yatan anneye sıkmış! annede noooluya lan diyip en yakındaki ŞEYE bir diş atmış. zaten küçük kırmızı fasulye gibi olan minik yavruya o diş yetmiş zaten. ertesi yavru yoktu...

img

lostking

16 yıl 8 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

N

img

Testere0060

9 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ