Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

igumun yürürken bacakları titriyoo

bunun nedenini bilen varmı yeni kalsiyum takviyesine başladım ama zorla yemek yedirebiliyorum....pls yardım:(((

img

güneşş

20 yıl 4 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba aarakdasım titreme olayı igularda pek iyi bir olay değildir usume lefleksinden kaynaklanmaz sogukkanlı olarak .kendine olan guvensizliktende bence diyer yazınıda okudum igu sters altında olabilir su an da yemek konusun da ona basit seyler vermeni tavsiye ederim yas mam tarzında cok fazla olmayacak sadece kndisini karnını doyura bilcek beşin alabilecek onu rahat edebilecegi bir yer koymalısın gurultuden uzak gunes tedevisi olarak gunes gelen rahat bir noktaya koymalısın onla ilgin korkutmadan olmayıı yemek olayı cok kotu bu arada dediğim gibi su an veteriner kim bu arada surungen hakkında bilgisi varmı birde onun derisinden o igneyi nasıl geciribilecegini zannediyor bunu dusunuyorum umarım doru bişekilde yapabilir bu veterineri bi arastır derim. sitede bir vetriner telefonu var surungenler ustune bilgisi olan kişilerden ilaç tedavisi uygulanma antibiyotikler nelermiş isimlerini filan orenirmisin.. tessekkurler msnden goruse biliriz. . . [email protected] saygılarımla. . .

img

xcvxc

20 yıl 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar benim iguanamında böle bir sorunu oluştu vücudunun her kası titriyor ama stresten oluştuğunu sanmıoorum çünkü fanus gibi kapalı bir yerde yaşamıyor evde serbest ve bir güneş bulup güneşlenebiliyor ve sıksık beyaz peynir yediriyorum kalsiyumunuda alıyor...Başka neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar...

img

3660ates

19 yıl 11 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu sorun muhtemelen kalsiyum tetanisi.Aynısını ben bearded dragonumda yaşadım.Şanslıydım belki erken farkettim kalsiyum d vitamini ve ışık takviyesiyle sorunu hallettim.Sanırım sizinkide aynı sorun ve bunu sadece kalsiyum ve d vitamini takviyesi yaparak ve uv ampulu kullanarak aşabilirsiniz.Unutmadan kalsiyum derken sakın peynir vb gibi hayvansal gıdalar vermeyin.İgular otoburdur ve hayvansal gıdalar çok ciddi sağlık sorunlarına yol açar.Cslcidine granül ve dvit3 iyi birer çözüm olabilir.

img

asilergenoglu

22 yıl 2 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

igumun titremesi durdu...arkadaşların tavsiyesi üzerine calsiyum ve sıvı vitamin takviyesi yapıyorum haftada 1 düzenli olarak şimdi gayet iyi nazar değmesin:))iştahı da daha bi açıldı bu ilaçlar gerçekten çok yararlı.

img

güneşş

20 yıl 4 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ