Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

ph derecesi?

Balıklar için Ph derecesinin kaç olması gerekir? akvaryumumu yeni kurdum papağan cikletler hariç diğer balıklar canlı görünüyor papağanlar ısıtıcının başından ayrılmıyor suyun derecesi 26 yeterli sanırım? Akvaryumum 100x50x40 4 ad. papağan ciklet 2 ad. yunus 2 ad. yaşayan kaya 2 ad. astronot 2 ad. imparator 2 ad. prenses 2 ad. vatos 8 ad. çöpçü

img

kingpoker

21 yıl 6 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam ph 7 ile 9 arası balıklardır ph şını kontrol altında tutmana gerek yok düzenli akvaryuma taze su ilave adersen mesela ayda % 50 sini suyu tazelamiş olup balıkların derecesinde olur ısı 26 derece eviniz kombili ise devamlı yanıyorsa genede ısıtıcıyı takın termos tatlı olduğundan derecesine gelince atacaktır akvaryumun kaldığı oda soğuksa 200 w lık ısıtıcı makbüldür yemler tetra ve seranın granür yemler makbüldür veya bitkiselle etsel yemleri karıştırarak verirsen dağa sağlıklı olurlar dağa önce balık beslemediğiysen canlı yeme girme balıkçılardan bozulmamış karides alıp kabuğunu ayıklayıp ince ince parçalara bölersen verebilirsin ayda 2 veya 3 kere fazlaverme ağır gelir balıklara. hayırlı olsun iyi sağlıklı akvaryumlar bye

img

baron53

20 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevap için teşekkür ederim suyun ph ına baktım 7 derece çıktı. Akvaryum soğuk bir ortamda bulunuyor ısıtıcım atınan 200 wat.lık dün 28 dereceye ayarladım bugün balıklarım gayet dinç gözüküyor... bol balıklı günler...:)

img

kingpoker

21 yıl 6 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ